Foto: Crestock.com/Amridesign

Improviserte seg ut av mannefall

Tre av fire innledere syke søndag, Svarte Natta kan rammes neste helg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Svineinfluensa og liknende sykdomssymptomer gjorde kraftig innhogg blant innleder og paneldeltakere på helgens journalistkonferanse for Østlandet. Tre av fire innledere til søndagens diskusjon om fotballmafiaen, meldte avbud.

Svart i nord

Neste helg holder den nordnorske journalistkonferansen Svarte Natta. Styreleder Marit Ulriksen sier til Journalisten at man så vidt har diskutert risikoen for at influensaen rammer frammøtet, men har foreløpig ikke registrert særlig mange frafall. Influensaen har som kjent rammet Sør- og Øst-Norge hardest til nå.

På spørsmål om styret har en kriseplan i tilfelle innledere melder avbud sent, svarer hun at det eventuelt kan bli vurdert å avlyse noen parallellseminarer.

Fotballfolk syke

Forfallene kom tett opp mot deadline, forteller Lars Johnsen i arrangementskomiteen. Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen, mediesjef Arne Knoph i Norsk Toppfotball og Dagbladets Espen Sandli, måtte alle kaste inn lommetørkleet før fotballdebatten. Også og debattleder Odd Myklebust fra Drammens Tidende lå syk. Men arrangørene fant erstattere for alle, og hele konferanseprogrammet gikk etter oppsett.

Lørdag meldte også nyhetsredaktør Roy Freddy Andersen i Fredriksstad Blad avbud, han på grunn av svineinfluensa i nær familie. Redaktør Siri Zakariassen i Østlandets Blad kunne ikke delta i den journalistfaglige leken Etisk dilemma, som avsluttet programmet lørdag kveld.

Deltakerne friskere

På deltakersiden var frafallet langt mindre. Arrangørene mener at rundt åtte av 130 påmeldte ble borte på grunn av sykdom.

Gull & Gråstein samler journalister og redaktører fra hele Østlandet. Konferansen delte for første gang ut pris for nyskapende journalistisk arbeid. Den gikk til VG Nett for den interaktive nyhetsgrafikken Det store danskesviket, som bruker tallene for hvordan ulike land har stemt i Melodi Grand Prix-finalen siden 1994.

Diplomet til beste utfordrer havnet hos Laagendalsposten og avisas UNG-redaksjon for »mytteriet» som ga ungdommer kontroll over hele avisa i juni i år.

(For ordens skyld: Helge Øgrim satt i juryen for Gull av gråstein-prisen)

 

 

 

Powered by Labrador CMS