KrF-politiker vil straffe HA-kilde

En KrF-politiker vil straffe kilden som ga Hamar Arbeiderblad(HA) opplysninger fra et lukket formannskapsmøte. - Meningsløst, sier sjefredaktør Rolv Amdal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Salget av gamle ærverdige Hamar Stadion for å kunne finansiere nye anlegg er en stor og kontroversiell sak i Hamar for tida. Da selgeren, det kommunale selskapet Hamar Sportsanlegg AS, orienterte om salget ble formannskapsmøtet lukket. Men torsdag 3. juli kunne HA likevel fortelle sine lesere hvordan politikerne stemte i sakens anledning. Det mislikte KrF-politikeren Geir Byberg. I et brev til ordføreren i Hamar kommune, Einar Busterud, ber han om at kilden til lekkasjen finnes og straffes. Byberg hevder også at avisa har videreformidlet feil.

Forstår reaksjonen

Ordføreren har forståelse for reaksjonen.

– Et lukket møte er et lukket møte, og jeg skjønner at han reagerer. Jeg har også fått flere andre reaksjoner på dette, sier Busterud til HA.

Han kommer til å skrive et brev der han gjør klart at lekkasjer ikke skal forekomme, men vil ikke bedrive noen aktiv kildejakt. Den som har dårlig samvittighet får melde seg til ham. Ordføreren kan heller ikke se at han har noen sanksjonsmuligheter.

På spørsmål om ikke lekkasjer til pressen er noe en må forvente, viser Busterud til at det handler om prinsipper.

– Det handler om et kollegium som samler seg og er enig om at møtet er lukket. Da er det lukket, sier Busterud.

Meningsløst

– Dette er bare meningsløst. Er det noe som er hellig så er det kildevernet. Og det gjelder også i Hamar, sier ansvarlig redaktør Rolv Amdal til Journalisten.

Han påpeker at HA brukte helt vanlige journalistiske metoder for å skaffe seg informasjon fra møtet.

– Vi ble kastet ut fra formannskapsmøtet, men vår oppegående journalist fant jo likevel ut hva som hadde skjedd. Det handlet tross alt om en sak som i høyeste grad opptar og engasjerer våre lesere, sier Amdal.

Redaktøren ser ingen grunn til å bry seg om politikernes meninger i denne saken.

– Nei dette blir for dumt. Jeg har respekt for politikere, men dette utspillet beviser bare behovet for mer åpenhet, sier Amdal.

Powered by Labrador CMS