Da Harald Stanghelle varslet sin avgang fra Aftenposten tidligere i høst, benyttet han anledningen til å kritisere Schibsted. Mange er spente på om han kommer med mer kritikk mot eiere når han går av som leder for Norsk Redaktørforening mandag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Mandag morgen holder Harald Stanghelle sin avskjedstale. Se den direkte på Journalisten

Følg redaktørforeningens høstmøte.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter Norsk Redaktørforenings høstmøte på Hellerudsletta i Skedsmo kommune. Journalisten kommer til å strømme den første dagen av møtet.

Sendingen starter klokken 10 med avtroppende leder Harald Stanghelles avskjedstale. Mange er spente på om det kommer flere spark mot eiere eller andre i denne talen.

Stanghelle har vært styreleder siden 2009, nestleder fra 2007 og styremedlem fra 2003. Nestleder Hanna Relling Berg, sjefredaktør i Sunnmørsposten, trer fra samme tidspunkt inn som fungerende leder fram til landsmøtet i mai 2019.

Det er lagt opp til to store debatter i løpet av mandagen.

Klokken 10.30 overfører vi «Svekkes redaktørrollen?» Flere mediehus tester ut – eller har testet ut – nye ledermodeller. Schibsteds lokalaviser og Egmont har fått «overredaktører» med ansvar for flere titler og mediehus. Amedia har også testet ut sammenslåing av redaktørfunksjonen. Er det helt naturlig å modernisere ledermodellene, eller står vi i fare for å effektivisere bort redaktørrollen? spør redaktørforeningen.

I panelet:

  • Eivind Ljøstad, sjefredaktør Fædrelandsvennen
  • Hanna Relling Berg, sjefredaktør i Sunnmørsposten
  • Kjersti Mo, ansvarlig redaktør/direktør kvinne/livsstil i Egmont Publishing
  • Are Stokstad, konsernsjef i Amedia

Klokken 14 er det klart for ny debatt: «Twitter-politi med redaktørambisjoner?» Hva skjer med informasjonsflyten når politiet slutter å ta telefonen, og bruker sosiale medier til å informere både presse og publikum?

I panelet:

  • Hans Sverre Sjøvoll, politimester i Oslo
  • Per-Kristian Bratteng, ansvarlig redaktør Åndalsnes Avis/leder i Møre og Romsdal Redaktørforening
  • Heidi Pleym, regionredaktør NRK sør og leder i Vetebu Redaktørforening
  • Anne Margrete Alværn, seksjonsleder Politidirektoratet
  • Jørgen Dahl Kristensen, redaksjonssjef Budstikka
  • Runar Skarnes, leder for operasjonssentralene i Oslo politidistrikt

Også verdt å få med seg:

Klokken 12 kommer Lynn Walsh, project manager for Trusting News.org for å gi konkrete råd om hvordan vi skal skape og øke tilliten blant mediebrukerne.

Klokken 15.30 er det klart for «To ferske toppledere og en fersk prisvinner». Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet og Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen, kommer for å fortelle om sine planer fremover. I denne sesjonen møter vi også ansvarlig redaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, som nettopp ble kåret til årets kvinnelige medieleder.

Klokken 16.15 vil Veslemøy Østrem, leder for Medienettverket, snakke om den nye mentorordningen for kvinnelige leder, og klokken 16.30 vil filosof, forfatter, forsker og tidligere PFU-medlem Henrik Syse dele sine tanker om redaktørrollen og medievirkeligheten høsten 2018.

Powered by Labrador CMS