Helge Lurås har kjøpt tilbake nettdomenet Resett.no.

Helge Lurås har kjøpt Resett.no

Har kjøpt tilbake nettside fra konkursbo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne Journalisten fortelle at nettdomenet Resett.no hadde blitt kjøpt etter en budrunde på konkursboet til eierselskapet Grafen AS.

Nå bekrefter tidligere Resett-sjef Helge Lurås overfor Journalisten at det er han som står bak oppkjøpet. I dag driver han nettstedet iNyheter.no.

Ville ha Facebook-siden

Årsaken til kjøpet er ifølge Lurås at det ligger en verdi i domenet, og i Facebook-siden til Resett.

– Og i den lesermassen som er bygd opp der over tid. Det er vanskelig å si hvor mange som er igjen etter den siste tiden med lite aktivitet. Men de vil vi gjerne ha til å lese iNyheter, sier Lurås til Journalisten.

Han mener det som er bygd opp på Resett.no og Facebooksiden er et resultat av hans eget arbeid, og synes det er rett og rimelig at det blir med på lasset til iNyheter, sier han.

Imidlertid var det første som gjorde at Lurås ville sikre seg Resett-merkevaren og alt det digitale, var fortsatt å kunne ha en lesbar database av gamle artikler, sier han.

– Det er mer en utgift, men at det ikke skulle forsvinne var en viktig grunn. Hadde Resett fortsatt, og om noen andre hadde kjøpt det, hadde det også vært en konkurrent til iNyheter. Så det er jo flere grunner.

70.000 kroner

Det er ennå ikke avgjort, men Lurås ser ikke for seg å blåse liv i Resett.no igjen, selv om muligheten er der. Nå kjører de all trafikk fra nettsiden inn på iNyheter, og kommer kun til å drifte iNyheter fremover, sier han.

Prisen Lurås måtte betale for Resett og tilhørende digitale rettigheter var 70. 000 kroner.

– Motivasjonen bak handler om å lage de beste forutsetningene for at iNyheter skal ha suksess. Andre får trekke sin egen slutning om resultatet. Jeg tilbød meg å kjøpe ut Resett i mai, og var villig til å betale cirka 2 millioner kroner for 60 prosent. De avviste tilbudet og sparket meg. Nå kjøpte jeg alt for 70.000 kroner, sier han.

Lurås ble avskjediget som Resett-redaktør av styret i mai. I forrige uke kom nyheten om at Resett legges ned.

Powered by Labrador CMS