Natalie Remøe Hansen (t.v.) og Ida Thune Øritsland har laget den nye podkastdokumentaren til Krimpodden.

True crime

Krimpodden lanserer sin første dokumentar

I ett år har Krimpodden-redaksjonen jaktet på hva som egentlig skjedde med Nerid Høiness fra Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Nå blir det dobbel dose Krimpodden fremover, og den første saken vi tar for oss er en krimsak som har gått litt under radaren for mange. Vi gleder oss til at alle skal få høre hva vi har funnet, sier programleder Tor-Erling Thømt Ruud i en pressemelding.

Krimpodden-redaksjonen har blitt utvidet det siste året, og det er Natalie Remøe Hansen og Ida Thune Øritsland som har produsert serien om Nerid Høiness.

– Sammenlignet med andre norske drapssaker er historien om Nerid veldig lite skrevet om. Da jeg hørte om den første gang var det fortsatt mange ubesvarte spørsmål å ta tak i – som vi faktisk har fått svar på, sier Remøe Hansen.

Hun har tidligere jobbet med «Tindersvindlereren» for VG, som senere ble en Netflix-dokumentar.

– Jeg synes det har vært helt utrolig å høre hvordan familien til Nerid selv har lett etter den mistenkte, og hvordan den jakten har vært. Og i arbeidet med saken, både i Norge og i Asia, har vi funnet sjokkerende svar om hva som skjedde med Nerid.

Serien er på fem episoder og fremover vil det komme en ny episode hver mandag. I motsetningen til «vanlige» Krimpodden, vil den nye dokumentaren kun være tilgjengelig for VG+ og PodMe-abonnenter.

– Vi ser at lyttere er veldig interessert i å fordype seg i norske krimsaker, og for oss er dette bare en forlengelse av den grundige krimjournalistikken VG alltid har levert. Krimpoddens jobb er å være tettest på norsk krim, og nå kan abonnenter få enda mer kvalitetsinnhold, sier avdelingsleder Helle Skjervold i VGs podkastavdeling i pressemeeldinge.

Første episode har premiere i dag.

Til opplysning: Tor-Erling Thømt Ruud er styreleder i Journalisten.

Powered by Labrador CMS