Anne Britt Berentsen. Foto: Hjemmet Mortensen
Anne Britt Berentsen. Foto: Hjemmet Mortensen

Fornøyd med tap

HM-sjefen trøster seg med styrket markedsandel.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hjemmet Mortensen mistet fem prosent av opplaget til sine titler i løpet av fjoråret. Det mener administrerende direktør Anne Britt Berentsen at man skal være fornøyde med. 2009 var et ekstraordinært år.

– Vi hadde forventet en nedgang, og vi er fornøyde med at den endte på fem prosent, sier hun til Journalisten.

Styrker

Alle de store titlene i forlaget; Hjemmet (-4,8 prosent) Norsk Ukeblad (-8,2 prosent), Vi Menn (- 8,1 prosent) og Det Nye (-7,6 prosent) går tilbake. Berentsen er likevel godt fornøyd med at Hjemmet holder stand i markedet. Ukebladet er større enn Se og Hør Weekend (-8,8 prosent) og puster Se og Hør tirsdag (- 7,2 prosent) i nakken.

– Hjemmet forsterker markedslederposisjonen og går mindre tilbake enn resten av markedet. I tillegg forsterker vi vår andel i kvinnesegmentet.

I løpet av 2009 la HM ned ukebladet Ute og Inne Berentsen utelukker ikke at det kan komme flere nedleggelser i markedet, men hun mener det samtidig også kan komme nye blader. Ved utgangen av fjoråret var det 70 titler på listen til MBL.

Kutt

– Jeg tror vi kommer til å se 70 titler, og kanskje noen flere i 2010. 2009 var et spesielt år, det som er viktig fremover er topplinjevekst og drevet av blant annet nye titler. Jeg tror det alltid vil være rom for gode titler som treffer sin definerte målgruppe. Samtidig må vi fortløpende vurdere om bladene i vår portefølje har livets rett.

Hjemmet Mortensen hadde ved utgangen av året et samlet opplag på 36,6 millioner blader. Det er en tilbakegang på 5 prosent som er like under snittet for bransjen. Konsernet har dermed en andel på 45 prosent.

Frem

Like bak kommer Aller Medias blader. Ukebladkonsernet som blant gir ut Se og Hør, Henne (- 2,7 prosent) og KK (+ 1,6 prosent) hadde et samlet opplag på 29, 8 millioner blader på tampen av året. Dermed tapte de 6,1 prosent av opplaget sitt, år mot år.

Som Journalisten fortalte tidligere denne uken er KK det eneste ukeblad som gikk fram i løpet av 2009.

Se og Hørs tirsdagsutgave er fortsatt største ukebladet i Norge, men avstanden mellom det og Hjemmet krymper. Tirsdagsutgaven er også under 200.000 eksemplarer, noe som er første gang siden bladet fikk to ukentlige utgaver.

Opplagstallene finner du her.

Powered by Labrador CMS