Klart for Polaris

Styrene i Adressa og Harstad Tidende har vedtatt fusjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styrene i de to fusjonspartnerne Adresseavisen og Harstad Tidende-gruppen (HTG) har vedtatt å gå for fusjon og skape Polaris Media.

– Det har vært en prosess hvor Adressa og Harstad Tidende har hatt lyst til å få dette til i og med at vi tror det er en god løsning for selskapet og aksjonærene, sier styreleder i HTG Lars Erik Torjussen.

Trefninger med A-pressen

Bytteforholdet i fusjonen vil være på 82,3/17,7 prosent i Adressas favør.

Har det vært noen områder som har vært tøffere i forhandlingene enn andre?

– Ikke som jeg ønsker å trekke fram som vesentlige, vi er veldig godt fornøyd med at vi er kommet så langt på kort tid, sier styrelederen.

I slutten av april gikk Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen ut i Dagens Næringsliv og sa han ville ha Polaris ut av Media Nor-samkjøringen. Torjussen forventer at det ikke blir siste gang det nye mediekonsernet vil høre fra A-pressen.

– Det har vi ikke tatt stilling til. Det blir sikkert mange trefninger med A-pressen i konkurransen mellom oss fremover.

Investor fornøyd

Det nye mediekonsernet vil, dersom generalforsamlingene går for fusjonen, ha 800 ansatte. Selskapet får en omsetning i underkant av 1,3 milliarder kroner.

Schibsted er største aksjonær i både Adressa og HTG. Nest største aksjonær Terje Roll Danielsen er fornøyd med at fusjonen skrider fram

– Bytteforholdet er helt riktig og jeg er fornøyd med det. Planen min er å bli med videre som aksjonær, sier investoren til Journalisten.

– Schibsteds aksjepost i Adressa kommer trolig snart for salg. Vil du kjøpe den?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Generalforsamlingene behandler fusjonen 25. juni. Ambisjonene er å børsnotere Polaris Media 1. oktober.

Powered by Labrador CMS