Tore Strømøy kommenterer kritikken mot ham i et innlegg på Instagram.
Tore Strømøy kommenterer kritikken mot ham i et innlegg på Instagram.

«Ingen elsker Bamsegut»

– I mitt virke har vanlige folks liv alltid hatt førsteprioritet

Det var derfor jeg ble journalist, fastslår Tore Strømøy.

Publisert Sist oppdatert

«Å være programleder er på mange måter en underlig jobb. Du får all ros når ting går bra, men du får også all kjeft om noe går galt. Selv om jeg bare er en liten brikke i maskineriet. Jeg har smakt på begge deler», skriver Tore StrømøyInstagram lørdag formiddag.

Onsdag denne uken bestemte NRK-ledelsen at dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt», som ble midlertidig avpublisert søndag, ikke vil bli tilgjengeliggjort igjen.

«I det siste har pressen og andre sloss om å fortelle hvilken elendig fyr og journalist jeg er. Men på motsatt side har jeg mottatt en flodbølge av støtte og oppmuntring fra folket som er helt utrolig. Jeg har aldri opplevd maken», fortsetter Strømøy i Instagram-innlegget.

Strømøy skriver videre at han er utrolig takknemlig for all støtten han har fått. Og at dette vil være utslagsgivende for om han orker å ta nye kamper for «vanlige folk».

«I mitt virke har «vanlige folk»s liv alltid hatt første prioritet. Det var derfor jeg ble journalist!»

Sendte videre

I et innlegg på Facebook onsdag kveld, skrev Strømøy at det ikke var hans avgjørelse å utelate den etter hvert så mye omtalte dommen fra dokumentar-serien.

«Jeg sendte dommen videre til redaksjon og redaktør, og det var min siste befatning med denne saken. Etter dette vet jeg at det var etikkredaktør, distriktsredaktør og kringkastingssjef som bestemte hva som skulle gjøres med dette. Jeg registrerte bare at dommen ikke ble tatt med i serien», skrev Strømøy.

Regionredaktør i NRKs region midt, Eivind Undrum Jacobsen, bekreftet torsdag Strømøys versjon i et intervju med Journalisten.

– Da redaksjonen ble gjort kjent med dommen, gjorde de det naturlige og varslet sin redaktør, som igjen varslet videre. Produksjonen ble i realiteten stanset mens det ble gjort redaktørvurderinger knyttet til publiseringsløpet og innholdet i dokumentaren. Tore har rett i sin beskrivelse av hvordan beslutningen er tatt, sa Jacobsen.

Del av en redaksjon

På spørsmål om er NRK enig i at det har blitt skapt et bilde i mediene av at det er Strømøy som har ansvar for beslutningen, svarte NRK-redaktøren:

– Jeg er opptatt av å understreke at Tore Strømøy er del av en redaksjon, og programleder for et program. Det er ikke Tore som gjør de endelige vurderingene. Alle vi som jobber i redaktørstyrte medier skjønner hvordan redaktørstyrte medier fungerer.

Powered by Labrador CMS