Tore Strømøy skriver på Facebook om avgjørelsen om å ta ned «Ingen elsker Bamsegutt» for godt.

«Ingen elsker Bamsegutt»

Tore Strømøy kritisk til NRK-ledelsen: – Usikker på om beslutningen er riktig

Tar bladet fra munnen på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et helt feil inntrykk som skapes i media nå, at jeg har noe som helst ansvar eller innflytelse på dette valget. Jeg er ellers usikker på om ledelsens beslutning er riktig, skriver Tore Strømøy på sin offentlige Facebook-side.

Han kommenterer dagens nyhet om at NRK ikke skal publisere serien «Ingen elsker Bamsegutt» igjen, og overfor Journalisten antyder han at NRK-ledelsen burde klargjort at det ikke var Strømøys valg å utelate sedelighetsdommen mot hovedpersonen fra serien.

Strømøy skriver at han har behov for å klargjøre rundt produksjonen av serien:

Etikkredaktøren og andre redaktører har vært koblet på produksjonen fra starten,  og har vært med på diskusjoner og avgjørelser hele tiden, skriver Strømøy.

I Facebook-innlegget gir han sin versjon av hvordan informasjonen om dommen tilfløt ham og NRK:

– Jeg hadde ideen til serien og har vært programleder. Og har hatt kontakt med hovedpersonen. Dette har vært en spennende, krevende og givende jobb. 20. oktober i år fikk jeg en prat med en gruppe politiledere i Rogaland. I denne samtalen nevner de en sedelighetsdom fra 1991, men de var usikre på hva det var. Jeg ba om å få dommen tilsendt, og fikk den på mail samme dag, skriver Strømøy.

– Jeg sendte dommen videre til redaksjon og redaktør, og det var min siste befatning med denne saken. Etter dette vet jeg at det var etikkredaktør, distriktsredaktør og kringkastingssjef som bestemte hva som skulle gjøres med dette. Jeg registrerte bare at dommen ikke ble tatt med i serien.

Til Journalisten skriver Strømøy at han ikke har videre kommentarer nå.

– Ikke annet enn at dette kanskje burde vært opplyst av ledelsen da de hørte at det ble stilt spørsmål som tydet på at man stilte meg til ansvar, skriver han i en sms.

Nå trenger Strømøy søvn, og kommer ikke til å besvare flere spørsmål fra pressen, skriver han.

– Jeg trenger å sove, og har ikke sovet på fem dager.

Journalisten har onsdag ettermiddag spurt NRK-ledelsen om kommentar til Strømøys innlegg.

Powered by Labrador CMS