Eivind Undrum Jacobsen er regiondirektør i NRKs region midt, med ansvar for Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal.

NRK-redaktør: – Tore har rett i sin beskrivelse av hvordan beslutningen ble tatt 

Understreker at Strømøy ikke har tatt endelige vurderinger i arbeidet med «Bamsegutt».

Publisert Sist oppdatert

Det var Tore Strømøy selv som skaffet til veie den nå mye omtalte sedelighetsdommen mot hovedpersonen i «Ingen elsker Bamsegutt», gikk han ut med på Facebook i går.

Strømøy følte behov for å klargjøre, og skrev at det skapes et feil inntrykk i mediene om at han hadde ansvar for eller innflytelse på valget om å unnlate å omtale dommen, et valg som én uke etter premieren har ført til at serien er avpublisert for godt.

– Jeg sendte dommen videre til redaksjon og redaktør, og det var min siste befatning med denne saken. Etter dette vet jeg at det var etikkredaktør, distriktsredaktør og kringkastingssjef som bestemte hva som skulle gjøres med dette. Jeg registrerte bare at dommen ikke ble tatt med i serien, skrev Strømøy.

Journalisten har spurt NRK om kommentar til innholdet i Strømøys innlegg.

Svar kommer fra regionredaktør i NRKs region midt, Eivind Undrum Jacobsen.

– Da redaksjonen ble gjort kjent med dommen, gjorde de det naturlige og varslet sin redaktør, som igjen varslet videre. Produksjonen ble i realiteten stanset mens det ble gjort redaktørvurderinger knyttet til publiseringsløpet og innholdet i dokumentaren. Tore har rett i sin beskrivelse av hvordan beslutningen er tatt, sier Jacobsen til Journalisten.

– Er NRK enig i at det har blitt skapt et bilde i mediene av at det er Strømøy som har ansvar for beslutningen?

– Jeg er opptatt av å understreke at Tore Strømøy er del av en redaksjon, og programleder for et program. Det er ikke Tore som gjør de endelige vurderingene. Alle vi som jobber i redaktørstyrte medier skjønner hvordan redaktørstyrte medier fungerer, sier Jacobsen.

– Til Journalisten sier Strømøy at dette burde vært opplyst av NRK-ledelsen under onsdagens pressebrief, da det i hans oppfatning ble stilt spørsmål som tydet på at man stilte ham til ansvar.

– Jeg har hele tiden vært tydelig i min kommunikasjon på at i redaktørstyrte medier er det redaktøren som har ansvaret. Det betyr at innhold produsert på Tyholt er mitt ansvar.

– Var du selv personlig involvert i vurderingene rundt dommen?

– Selvfølgelig.

– Hvilke redaktører var det som var involvert i vurderingene og beslutningen om dommen?

– Mitt svar er at dette er en produksjon laget på Tyholt, og at da er den mitt ansvar.

Powered by Labrador CMS