Eva Grønseth. Foto: Kathrine Geard

Krever krystallklare epostrutiner

– A-pressen skal ikke være den som tøyer lovens grenser, sier konserntillitsvalgt Eva Grønseth.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernutvalget for tillitsvalgte i A-pressen fattet onsdag formiddag et hurtigvedtak om hvordan konsernet bør forholde seg til den nye personopplysningsforskriften. Årsaken er oppmerksomheten rundt angivelig kildejakt blant ansatte i Nettavisen-systemet, etter at en ansatt i dattervirksomheten iMedium skal ha fått sparken for å ha lekket informasjon til Journalisten.

A-pressen eier 50 prosent av Mediehuset Nettavisen, gjennom TV 2 Gruppen.

Brev med krav

Konsernutvalget består av de to konserntillitsvalgte på heltid, ansatterepresentantene i konsernstyret og en vararepresentant.

– Vi er enige om at A-pressen må holde seg godt innenfor loven i slike saker. Derfor kommer vi nå til å skrive et brev til konsernledelsen, der vi ber dem lage nye og krystallklare retningslinjer for blant annet varsling, rutiner og hvordan man går fram. Det skal ikke være tvil om hvordan dette skal tolkes internt hos oss, sier Grønseth.

Konsernutvalget ønsker at de nye reglene innarbeides i A-pressens etiske retningslinjer, et hefte som distribueres til alle ansatte. Dermed forventer utvalget at alle i konsernet følger disse retningslinjene.

– Skal ikke prøve ut grensene

– Også tilknyttede virksomheter, som Mediehuset Nettavisen, vil da vite at det er slik A-pressen opererer. Et enstemmig konsernutvalg mener at A-pressen ikke skal være blant de som prøver ut, og tøyer, grensene i slike saker.

I forrige uke sendte hun ut informasjon til alle tillitsvalgte i A-pressen, og ba dem være oppmerksom på den nye personopplysningsforskriften som gjelder fra 1. mars.

Grønseth forteller at hun har kontaktet tillitsvalgte i Mediehuset Nettavisen, for å skaffe flere fakta om epostsaken. Hennes konklusjon er at noen med lederansvar og tilgang har sjekket loggførte eposter, med hensikt å finne kilden som skal ha tipset Journalisten.

Nettavisen-sjef Gunnar Stavrum benektet tirsdag overfor Journalisten.no at noen i Nettavisen har gjennomgått ansattes eposter.

Står fast på uttalelser

– På bakgrunn av det jeg har fått vite, står jeg fast på mine uttalelser til Journalisten.no. De ansvarlige burde gått inn og ryddet opp i egne rutiner, istedenfor å bruke tid og plass på å forsøke å bortforklare problemet i kommentarer på Journalisten.no. Det er åpenbart at noen har vært inne i en logg, noe de ikke burde ha vært, sier Grønseth.

Powered by Labrador CMS