Masih Alinejad viser fram et bilde av en kvinne som skal ha blitt drept under opptøyene i Iran.

Masih Alinejad

Iransk journalist skulle likvideres – tre menn siktet

Tre menn er siktet for å ha planlagt å drepe en opposisjonell iransk journalist i New York, opplyser USAs justisminister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist og aktivist Masih Alinejad har 8,7 millioner følgere på Instagram og har flere ganger deltatt i nyhetssendingene til blant andre CNN.

Hun er en kjent skikkelse i det iranske eksilmiljøet og er svært kritisk til det iranske regimet. Hun er også amerikansk statsborger.

Minst to av de pågrepne anklages for å tilhøre en østeuropeisk kriminell gruppe med bånd til Iran. De skal ha fått i oppgave å organisere drapet på Alinejad i New York, opplyser justisminister Merrick Garland fredag.

De tre, som alle er navngitt av departementet, er siktet for å ha planlagt bestillingsdrap og for hvitvasking av penger.

Garland oppgir ikke navnet på journalisten, men sier at hun har publisert informasjon om blant annet menneskerettsovergrep, kvinnediskriminering, tortur og henrettelser i Iran.

En av de siktede ble pågrepet i New York i fjor. Han befant seg da utenfor boligen til Alinejad og var utstyrt med en rifle, ifølge amerikanske myndigheter.

En annen ble pågrepet torsdag og skal framstilles for retten i en føderal domstol på Manhattan fredag. Den tredje ble pågrepet i Tsjekkia tidligere i januar.

Powered by Labrador CMS