Jakter på pressebule

Stort savn skapte Facebook-gruppe for å finne en ny.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter at gruppa var etablert på det populære nettsamfunnet har det gått slag i slag for initiativtaker Mats Lillesund. Per i dag har gruppa «Jakten på nytt pressested» over 90 medlemmer, og flere av disse har vært med på pilegrimsferd mellom Oslos utesteder i håp om å finne «gralen».

Dårlig med tid

– Vi startet opp på Stopp Pressen med en fin gjeng, fast bestemt på komme oss gjennom en rekke steder. Det tok riktignok litt tid før vi kom oss av gårde, men vi fikk besøkt Håndverkeren, Luna Park, Stortorvets gjestgiveri, Asylet og Kristiania. Det var flere steder vi gjerne skulle besøkt, men tiden og konsentrasjonen strakk ikke til.

Lillesund forklarer at det den fredagen var representanter fra NRK, Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten, ABC Nyheter og Computerworld til stede. VGs alibi valgte å bli igjen på Stopp Pressen.

– Det er ikke nødvendigvis viktig med en egen presseklubb, men det er hyggelig å ha et sted der man kan treffe kolleger utenfor arbeidstid. Jeg husker godt Tostrup og Presseklubben. Selv om det ikke appellerte til den yngre generasjonen journalister, syns jeg alltid at det var en spesiell og god stemning. Jeg gir Anne (Dawson red.anm.) og de som jobbet der honnør for det, forteller Lillesund

For åpne dører

Men selv om han husker de to foregående bransjestedene godt, er det ikke et nøyaktig likt konsept Lillesund og hans ledsagere er på jakt etter.

– Jeg tror ikke at et eksklusivt og lukket pressested har livets rett. Men å ha et samlingssted der vi som bransje kan treffes, akkurat som mange andre bedrifter og bransjer har, er hyggelig.

Først og fremst har Lillesund og hans likesinnede valgt å gjøre dette for moroskyld, men ønsker likevel litt mer ut av det.

– Jeg opplever gjerne at når jeg er med andre journalister, dreier diskusjonen raskt mot aktuelle saker, kanskje politikk, dagens jobber og – ikke minst – litt ris og ros av hverandre. Det er morsomt, for i tillegg til å sette seg ned i hyggelig lag, får man en faglig tilhørighet og nye impulser. Vi er i et yrke der vi gjerne kan se oss blind på sakene, og det er godt å høre andres meninger. I tillegg er det fint å kunne treffe nye folk som man bare kjenner ansiktene på fra pressekonferanser, forklarer han.

Skulle du være interessert i å bli med på jakten er det bare å melde seg på Facebook-gruppa.

Powered by Labrador CMS