Jan Egil Ådland har jobbet i NRKs eksternavdeling siden 2018. Nå får han nye oppgaver.

MEDIEFOLK:

Jan Egil Ådland er ny tv-sjef i NRK

– Å drive med allmennkringkasting i en tid der konkurransen om publikums oppmerksomhet er større enn noen gang, er både utfordrende og spennende.

Publisert Sist oppdatert

Jan Egil Ådland, NRKs nye tv-sjef, kommer fra rollen som redaksjonsleder i eksternavdelingen i NRK. 

Her har han hatt ansvar for store programmer som blant annet «Maskorama» og «Folkeopplysningen». 

– Å drive med allmennkringkasting i en tid der konkurransen om publikums oppmerksomhet er større enn noen gang, er både utfordrende og spennende. Sammen med et knallteam skal jeg jobbe for at NRK er en helt sentral aktør i tv-markedet også om fem og ti år, sier Ådland i en pressemelding.

– Dette er uten tvil en av bransjens mest spennende jobber akkurat nå, og jeg takker for tilliten. Jeg går til jobben med ydmykhet og masse energi, fortsetter han.

Ådland har studert journalistikk i Volda og har jobbet som journalist, produsent og redaktør både i og utenfor NRK. Han kom til NRKs eksternavdeling i 2018 fra stillingen som daglig leder i Monster Entertainment. 

–Jan Egil er en erfaren leder og redaktør med en bred og spennende bakgrunn. Han er en målbevisst, engasjert og ydmyk lagspiller med et sterkt engasjement for NRKs oppdrag, sier direktør for Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Jørgen Heid

Ådland tiltrer stillingen i løpet av august. 

Powered by Labrador CMS