Saken mot den tidligere Skup-lederen skal opp i Oslo tingrett 10. og 11. oktober. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Underslagssaken mot tidligere Skup-leder for retten i dag

– Nekter straffskyld etter tiltalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Skup-leder Jens Egil Heftøy møter torsdag 10. oktober i Oslo tingrett, tiltalt for underslag av 205.000 kroner.

Heftøy ble i 2009 ansatt som Skups første sekretariatsleder, og hadde jobben fram til 2016.

Etter at en revisorrapport avdekket økonomirot og privat forbruk på rundt 43.000 kroner, sa Heftøy opp sin stilling med umiddelbar virkning, og ble kort tid etter politianmeldt av eget styre for underslag.

Saken innledet en periode med svært vanskelig økonomi for Skup-stiftelsen, som var på konkursens rand flere ganger gjennom 2016. Tidligere styreleder Jan Gunnar Furuly sa i 2017 til Journalisten at saken hadde kostet dem 460.000 kroner i ekstra utgifter.

Ifølge tiltalen har de straffbare handlingene blitt utført mellom 13. september 2013 og 15. mars 2016, konkret ved at Heftøy skal ha brukt både Skup-stiftelsens kredittkort og sitt private kredittkort, som han senere belastet stiftelsen, til kontantuttak og ulike kjøp. Dette skal ha skjedd mange ulike steder, både i inn- og utland.

Men Heftøy bestrider det han er tiltalt for, opplyser hans forsvarer Henrik Boehlke til Journalisten.

– Han nekter straffskyld etter tiltalen, uten at vi går nærmere inn på dette nå, sier Boehlke.

Til Medier24 har Boehlke tidligere sagt at Heftøy innrømmer at han blandet stiftelsens og egen økonomi, men at han bestrider at det var i det omfanget tiltalen gir uttrykk for.

Da tiltalen ble kjent tidligere i år, var saken berammet til juni, men nå går den altså i Oslo tingrett 10. og 11. oktober.

Powered by Labrador CMS