Dette bildet er blant fotografiene av den savnede Dung Tran Larsen familien mener avisene må betale for. Gjengitt med tillatelse.

Søksmål mot Dagbladet frafalt

Trenger ikke betale for Dung Trang Larsen-bilder.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet har inngått rettsforlik med ektemannen og svigermoren til Dung Trang Larsen. I tillegg til Dagbladet har de to saksøkt Bergens Tidende, Bergensavisen, TV 2 og NRK for å bruke bilder av den forsvunnede kvinnen. 

– Dung Trang Larsen-saken: Søksmål mot Dagbladet frafalt i rettsforlik. Ingen penger til saksøker. Fortsatt rett til å bruke bilde av Dung, skrev sjefredaktør John Arne MarkussenTwitter fredag.

Kan bruke bilde

Ifølge Bergens Tidende innebærer rettsforliket at Dagbladet slipper å betale de 270.000 kroner som de var saksøkt for. Forliket innebærer at avisen går med på å unngå å bruke det ene av to bilder avisen har hatt tilgang til.

– Det andre bildet, som vi fikk fra politiet, kan vi fortsette å bruke uten begrensninger, sier Markussen til Bergens Tidende.

VG har allerede inngått forlik, som ifølge Bergens Tidende innebærer en engangsutbetaling til familien på 50.000 kroner.

Markussen besvarte ikke Journalistens henvendelse fredag ettermiddag. 

Powered by Labrador CMS