Jørgen Braastad sier han tror den nye hverdagen som fagsjef må formes litt som den kommer.

MEDIEFOLK:

Jørgen Braastad er ny fagsjef for foto i VG

– Det blir veldig spennende, sier Braastad til Journalisten. 

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Braastad blir ny fagsjef for foto i VG. Det bekrefter han overfor Journalisten. I november ble det kjent at VG skal gjennom en stor omorganisering, og at flere avdelinger vil legges med etter mai i år. 

– Vi går jo nå fra å ha TV- , -lyd og foto til å ha fotografer, lyd- og TV-journalister i nyhetsredaksjonen for eksempel, sier Braastad til Journalisten. 

Den nye avdelingsstrukturen i VG vil fra mai bestå av de fem vertikalene nyhet, underholdning, dokumentar, sport og nisje. Hver vertikal vil ha sin egen ledelse, og skal bestå av journalister, fotografer, TV-og lydfolk som nå skal jobbe mer formatuavhengig, har Journalisten tidligere blitt fortalt av klubbleder Jostein Matre.

– Jeg fikk jobben for en uke siden og ikke fått gått inn i hvordan arbeidsdagen vil bli. 

Det blir imidlertid en delt rolle der han både skal jobbe på dokumentaravdelingen og være fagleder for foto, forteller Braastad.

– Det blir veldig spennende og jeg er veldig motivert for å gå inn i rollen. Så tror jeg vi må forme hverdagen litt som den kommer, og føle oss litt frem. Jeg har begynt med noen småting, men oppstart er litt senere.

Braastad er inntil videre fortsatt ansatt på bildedesken i full turnus.Powered by Labrador CMS