Det er nå bestemt at flere avdelinger i VG skal legges ned med virkning fra mai.

Stor omorganisering:
VG dropper egne foto- og podkastavdelinger 

Gjør i tillegg store endringer i blant annet VGTV og VG+.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Det er lagt til at Avdeling Z og kommentaravdelingen også vil bli påvirket av endringene.

Det var under et allmøte  i november at de ansatte i VG fikk beskjed om at VG skal omorganiseres. Senere kom beskjeden om at VG skal bli 18 årsverk færre.

Det er også bestemt at flere avdelinger i VG skal legges ned med virkning fra mai. 

Det bekrefter klubbleder Jostein Matre overfor Journalisten. 

Oppretter vertikaler

VG +, nyhetsdelen av VGTV, foto- og podkastavdelingene vil ikke lenger eksistere i sine nåværende former etter mai i år.

De ansatte som til nå har vært tilknyttet disse avdelingene skal istedenfor få jobb i fem nyopprettede avdelinger, eller vertikaler, som VG selv kaller det. 

Den nye avdelingsstrukturen i VG vil fra mai bestå av de fem vertikalene nyhet, underholdning, dokumentar, sport og nisje. Hver vertikal vil ha sin egen ledelse, og skal bestå av journalister, fotografer, TV-og lydfolk som nå skal jobbe mer formatuavhengig, forteller Matre. 

Han er optimistisk med tanke på omorganiseringen. 

– Det er lenge siden VG har gjort en så stor omorganisering, det er viktig å ta grep for å være bedre rustet til å møte fremtiden.  Jeg er optimistisk med tanke på at denne organisasjonsmodellen kan fungere, men vi vet ikke før vi har prøvd, sier han til Journalisten. 

Han legger til: 

– Vi må være klare for at vi kanskje må justere kursen litt om vi ser behov for det, så vi er spente, men optimistiske. 

Andre avdelinger blir også påvirket av endringene. Avdeling Z, rettet mot unge mediebrukere, vil få justert fokusområde og endre navn. Kommentatorene skal fortsatt være underlagt politisk redaktør, men hvordan dagens avdeling skal organiseres skal etter det Journalistens forstår bli mer avklart etter at Frøy Gudbrandsen tiltrer som ny politisk redaktør.

– Ikke fullført

Organisasjonsredaktør i VG, Andreas Arnseth, bekrefter i en sms til Journalisten at omorganiseringsprosessen innebærer at det skal opprettes redaksjonelle vertikaler som også vil ha ansvar for brukerbetalt innhold, lyd og visuell journalistikk.

– Omorganiseringen er ikke fullført og det endelige oppsettet med ledere og hvilke journalister som vil jobbe i hvilken vertikal, er ikke avklart pr i dag, fortsetter han. 

Powered by Labrador CMS