Produkteier Jørgen Jacobsen (t.v.) og redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24.

Kode24 lanserer annonse-tjeneste for ukrainske flyktninger

Skal hjelpe engelsktalende ut i jobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kode24.no, nettavisa for norske utviklere, har satt i gang et initiativ for å hjelpe ukrainske flyktninger ut i jobb. Det melder avisen selv i en pressemelding.

– Alle norske utviklere kjenner en ukrainer, sier produkteier og utvikler Jørgen Jacobsen i kode24 i pressemeldingen.

– De har veldig mange teknologer og utviklere, og mange av dem har jobba i eller for norske selskaper, enten fra Ukraina eller her i Norge. Også her på huset samarbeider vi med ukrainske utviklere, fortsetter han.

Avisa lanserer en landingsside for ledige stillinger som ukrainske flyktninger kan søke på. Annonsene blir oversatt til engelsk, og arbeidsplassene har alle stilt seg positive til å motta søknader fra engelsktalende folk i en vanskelig situasjon.

– Samtidig som mange teknologer nå flykter landet, har vi her i Norge stor mangel på denne kompetansen. Så å gjøre noe for å koble ukrainske teknologer og utviklere til norske arbeidsplasser føltes både meningsfullt og helt naturlig, sier redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24.

Teknologiselskapet Ludensgruppen, billettsystemet Tikkio og IT-selskapet Compello er blant annonsørene som nå vil motta søknader fra ukrainere.

Powered by Labrador CMS