Jorodd Asphjell (t.v.) er leder for valgkomiteen i Trøndelag Ap og en støttespiller av Trond Giske. I helgen var de to sammen på en bar i Oslo, der det ble tatt opp en video med Giske og en ung kvinne som mange har reagert på. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Valgkomiteleder ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt

«Upassende bilder og videoer» kunne bli lekket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i avgjørelsen om å ikke innstille Trond Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret, opplyser komitélederen.

Komitéleder Jorodd Asphjell møtte pressen på Stortinget etter et møte i valgkomiteen som ble holdt fredag ettermiddag.

– Det har vært en vanskelig og tung stund for mange knyttet til gårsdagens hendelser, sier han i en kommentar om den mye omtalte videoen som ble kjent torsdag, melder NTB.

***

Mens valgkomiteen diskuterte Trond Giskes kandidatur, skal en ukjent person ha meldt til komiteelederen at «upassende bilder og videoer» kunne bli lekket.

– Jeg fikk en SMS midt under møtet i valgkomiteen fra en ukjent person, hvor de sier at de satt på upassende bilder og video av Trond. De sa at VG var svært interessert i bildene, sier Jorodd Asphjell til NRK.

Han leder valgkomiteen i Trøndelag Ap, som tidligere i uken var samlet for å diskutere om Giske skulle innstilles til styremedlem i fylkespartiet da SMSen kom. Giske ble ikke innstilt som nestleder, men som medlem av styret og arbeidsutvalget.

Torsdag trykket VG en sak om reaksjoner på en video hvor Giske danser med en ung kvinne.

Asphjell bekrefter også at det var han som var på bar med Giske da en video av den tidligere Ap-nestlederen og en ung kvinne, ble tatt opp.

– Vi satt ute og tok to glass øl, først på Smelteverket, før vi gikk videre og innom Vulkan bar. Vi sto i baren og pratet sammen, og jeg kan bekrefte at veldig mange ønsket å ta bilder og selfier med Trond. Tonen var hyggelig, sa Asphjell til journalister da han ankom Oslo lufthavn fra Brussel fredag ettermiddag.

– Jeg sa til Trond at jeg ikke hadde orket å stå der og blitt mast på på den måten. Men Trond er en positiv og hyggelig herremann, og lot seg bli tatt selfie med. Jeg sa: Er det så smart å gjøre det? fortsatte han.

– Når man ser videoen i ettertid, ser den ikke bra ut, sier Asphjell til Dagens Næringsliv.

Videoen viser Giske som danser med en ung kvinne. Selv om kvinnen selv har sagt hun opplevde situasjonen som uproblematisk, har mange i Arbeiderpartiet reagert.

Valgkomiteen i Trøndelag, som Asphjell leder, skal ha et nytt møte for å diskutere innstillingen av Giske fredag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS