Klassekampens utviklingsredaktør Katrine Ree Holmøy og ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen. Foto: Siv Dolmen

Klassekampen lanserer digitalutgave

– Stadig flere ønsker seg tilgang til avisa digitalt, skriver sjefredaktør Bjørgulv Braanen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ruller Klassekampen ut sin nye digitale utgave på dagens.klassekampen.no. Utviklingsredaktør Katrine Ree Holmøy sier i en pressemelding at avisen har vært opptatt av å presentere innholdet i avisen uten forstyrrelser.

– Vi tror én daglig, redigert utgave har sine fordeler også digitalt. Og kanskje kan vi få med noen av papirets styrker over i det digitale. Papirlesere bruker mer tid på avisa, og vår erfaring er at de er mer lojale og har større betalingsvilje enn rene digitalabonnenter. Derfor ønsket vi å gå nye veier og knyttet til oss folk med spisskompetanse på områder vi ikke har selv. Resultatet er en annerledes digital utgave, der redaksjonelle prioriteringer kommer tydelig fram og følelsen av helhet er ivaretatt, sier Holmøy i meldingen.

I dagens leder skriver ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen at avisen vil fortsette satsingen på en daglig kvalitetsavis på papir.

– Likevel er det stadig flere som også ønsker seg tilgang til avisa digitalt. De bor et sted der budene ikke går eller er mye på reise. Mange har også vent seg til å lese nyheter på mobil, pc eller nettbrett. I dag har disse leserne hatt et tilbud om en daglig e-avis. Den gir en god og komplett oversikt over dagens avis. Svakheten er at det ikke er så lett å dele artikler til nett og sosiale medier fra den. Derfor lanserer vi i dag Dagens digitale avis. Her finnes også alt stoffet fra papiravisa, men presentert på en annerledes måte, skriver Braanen.

Digitalutgaven er utviklet i samarbeid med byråene Netlife og Minus, samt interaksjonsdesigner Ida Aalen.

Powered by Labrador CMS