Volodymyr Zelenskyj stilte opp i et videointervju med flere russiske medier.

Russiske myndigheter forsøker å stanse publisering av Zelenskyj-intervju

Lot seg intervju av uavhengige russiske medier.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

President Volodymyr Zelenskyj sier han er åpen for et «kompromiss» om Donbas-regionen i øst, melder Reuters. AFP melder at han sier at spørsmålet om ukrainsk nøytralitet er noe som vurderes nøye.

Intervjuet gjengis av flere uavhengige russiske medier.

Det russiske medieovervåkningsorganet Roskomnadzor sa søndag at de gir mediene beskjed om at de ikke må gjengi intervjuet. Alle medier som gjør det, skal vurderes med tanke på «graden av ansvar og mulige svartiltak».

I intervjuet sier Zelenskyj at han forstår at Russland ikke helt kan tvinges ut av ukrainsk territorium. Han uttaler seg også om muligheten for ukrainsk nøytralitet.

– Dette poenget i forhandlingene forstår jeg, og det blir diskutert og nøye gjennomgått, sier Zelenskyj i et intervju med nyhetsorganisasjonene.

Den ukrainske presidenten sa videre at de er klar til å utveksle krigsfanger før kamphandlingene er over. Han sa dette i et intervju med russiske medier fra Youtube-kanalen Zygar, TV-kanalen Rain, nettportalen Medusa og publikasjonene Kommersant og Novaja Gazeta, ifølge Zelenskyjs kontors hjemmeside.

Han bemerket også at Ukraina ikke ønsker å etterlate likene av russiske soldater på sitt territorium, men ønsker å overlevere dem til deres pårørende.

– De (den russiske siden) nektet først, så tilbød de oss noen poser…det hele ser ut som…du vet, selv når en hund eller en katt dør, gjør du ikke det. Dette er søppelsekker. Jeg forstår ikke hva folk tenker, hva foreldrene til disse barna tenker, sa presidenten.

Powered by Labrador CMS