Ingen skal stå så tett som dette på scenen under utdelingen av Medieprisene i september. Her fra VG vant pris for Årets magasin i 2019.
Ingen skal stå så tett som dette på scenen under utdelingen av Medieprisene i september. Her fra VG vant pris for Årets magasin i 2019.

Mens myndighetene gjør korona-innstramminger, planlegger MBL konferanse og prisutdeling

– Alt planlegges med forbehold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har nylig annonsert flere innstramminger som følge av økt koronaspredning, og tirsdag skal Oslo kommune holde pressekonferanse om nye tiltak.

En lang, lang rekke planlagte konferanser og andre arrangementer er blitt avlyst eller utsatt på grunn av viruset de siste månedene, men Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) planlegger fremdeles for såkalt mini-konferanse, og utdeling av Medieprisene, 4. september.

– Det var en avgjørelse som ble tatt før sommeren, ut fra reglene som ble satt da. Taket på 200 deltakere har ikke blitt endret siden den gang, så vi planlegger fremdeles for konferanse og prisutdeling innenfor de rammene, sier event-og informasjonsansvarlig Trine Ohrberg til Journalisten.

Hun legger til:

– Alt som planlegges i denne tiden gjøres jo med forbehold, og det opplever vi at folk har stor forståelse for. Vi følger nøye med, og gjør endringer hvis det blir påkrevd. I aller verste fall blir arrangementet heldigitalt.

Trine Ohrberg, informasjonsansvarlig i MBL.
Trine Ohrberg, informasjonsansvarlig i MBL.

MBLs mini-årskonferanse avholdes på Vega Scene med 70 mennesker i salen, mens prisutdelingen senere samme dag arrangeres på Vulkan Arena.

Koronakravene om avstand fører til at kun totalt 140 personer kan delta på prisutdelingen i dette lokalet, forteller Ohrberg.

Billettene er fordelt på mediehusene som har blitt nominert til priser, og Ohrberg forteller om mange henvendelser fra andre interesserte.

– Det er hyggelig at så mange vil være med. Siden det lenge ble antydet at deltakerantall kunne økes til 500 mot høsten, har vi operert med en slags venteliste til prisutdelingen, men nå virker det lite sannsynlig at de som står på venteliste får plass.

MBL planlegger samtidig flerkamera-produsert direktesending for strømming fra prisutdelingen.

– Det eneste vi vet helt sikkert, er at det blir arrangement 4. september, om så helt digitalt. Nå utsetter vi ikke mer, avslutter Ohrberg.

Medieprisene deles til vanlig ut under Nordiske Mediedager i Bergen hver vår.

Powered by Labrador CMS