Thomas Markle, som er faren til hertuginne Meghan (bildet), kan bli innkalt som vitne i søksmålet mot avisa Mail on Sunday, ifølge rettsdokumenter.

Meghans far kan bli innkalt som vitne i rettssak mot Mail on Sunday

Avisa er beskyldt for å ha misbruke privat informasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thomas Markle, faren til hertuginne Meghan, kan bli innkalt som forsvarets vitne i søksmålet mot avisa Mail on Sunday, ifølge rettsdokumenter.

Hertuginne Meghan og prins Harry har saksøkt avisa og dets moderselskap Associated Newspapers for å ha publisert et brev hun skrev til faren. Hun beskylder avisa for å ha brutt opphavsretten, for å misbruke privat informasjon, samt brudd på Storbritannias databeskyttelseslov.

Rettsdokumenter viser at avisa planlegger å kalle inn Thomas Markle som vitne, og de hevder at han hadde «en tungtveiende rett til å fortelle sin versjon av hva som skjedde mellom ham og datteren, inkludert innholdet i brevet».

I dokumenter utarbeidet av avisens advokater, hevder de videre at medlemmer av Storbritannias kongefamilie «er avhengige av omtale om sine liv for å opprettholde de privilegerte stillingene de innehar».

Avisa argumenterer også for at publiseringen av brevet var et svar på en «ensidig» artikkel i People Magazine i februar 2019 med fem ikke-navngitte «nære venner» av hertuginnen som refererte til brevet, som de dermed mener var et offentlig domene.

Hertuginne Meghans anstrengte forhold til sin far har fått mye oppmerksomhet i britiske medier siden hennes inntreden i den britiske kongefamilien. Faren skulle etter planen følge Meghan til alters under bryllupet i 2018, men han trakk seg i siste øyeblikk på grunn av hjerteproblemer.

Thomas Markle har siden den gang gitt intervjuer til flere mediehus, hvor han har klaget over liten kontakt med datteren etter bryllupet.

Powered by Labrador CMS