NTNU i Trondheim.

Studenter måtte signere dokument om å ikke uttale seg til medier

Måtte signere for å få bli med på studietur, melder Under Dusken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag forrige uke omtalte studentavisa i Trondheim, Under Dusken, en studietur hvor deltakerne måtte fraskrive seg retten til å snakke med pressen.

Mot slutten av forrige semester fikk studenter som skulle reise til Caen i Frankrike tildelt et dokument som de måtte signere for å få lov til å reise. Under Dusken har sett dokumentet, og skriver at ett av punktene spesifiserte at studentene ikke fikk lov til å besvare henvendelser fra pressen.

I samme punkt sto det også at pressen skulle henvises videre til Institutt for språk og litteratur ved NTNU.

Instituttleder Lars August Fodstad understreker til studentavisa at dette er en misforståelse, og at dokumentet er ment som hjelp for studentene dersom en alvorlig hendelse skulle inntreffe.

– Hvis noe skulle skje, som noe kriminelt, en sykdom eller en annen alvorlig hendelse, så er faren at en journalist kontakter studenten direkte, sier Fodstad til Under Dusken.

Han påpeker at poenget med dokumentet er å beskytte sårbare studenter.

– Dette er ingen juridisk bindende kontrakt. Det er ikke meningen at dokumentet skal sensurere eller gi studentene munnkurv på noen som helst måte, men beskytte studentene som drar på utveksling, sier han.

Videre forteller han at poenget med dokumentet er å informere studentene, og at studentene ikke vil få noen sanksjoner eller konsekvenser dersom de uttaler seg til media.

Instituttlederen opplyser ifølge Under Dusken at de har vedtatt å endre ordlyden i skjemaet, med tydeligere kontekstualisering.

Powered by Labrador CMS