Direktøren for den qatarske VM-komitéen Nasser Al Khater stilte til intervju med svenske TV 4 Fotbollskanalen, og ble spurt om NRK-journalistene som har vært pågrepet.

Qatars VM-sjef: Vet ingenting om NRK-journalistene

Intervjuet av svensk tv-kanal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kort tid etter nyheten sprakk om at to NRK-journalister ble pågrepet i Qatars hovedstad Doha, publiserte svensk TV4 Fotbollskanalen et intervju med direktør for den lokale VM-arrangørkomitén, Nasser Al Khater.

Der blir Al Khater spurt om situasjonen rundt det norske tv-teamet.

Journalisten viser til rykter om at journalistene ikke hadde returnert til Norge som planlagt.

Al Khater avviser å kjenne til situasjonen.

– Det er mye media her, enten for å dekke Formel 1-løpet eller markeringen av ett år igjen til VM, men jeg vet ikke noe om dette. Jeg tror ikke jeg har møtt dem, sier han i intervjuet.

Fotbollskanalen opplyser at intervjuet ble gjort mandag kveld.

Al Khater blir også spurt om situasjonen rundt regimekritikeren Abdullah Ibhais og fotballmagasinet Josimar, som mottok advokattrusler etter en artikkel om regimets behandling av Ibhais.

Ibhais ble pågrepet i Qatar i forrige uke, kort tid før han skulle møte NRK-teamet som nå selv har vært i varetekt.

– Dette er en pågående sak. Som alle andre juridiske saker burde vi ikke diskutere den, men jeg kan si at jeg vet at det har vært en intern etterforskning av noen innviklede forhold. Men [pågripelsen av Ibhais] har ingenting å gjøre med noe intervju med Josimar. Det er ikke relatert, sier VM-sjefen.

Powered by Labrador CMS