Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen synes historiene Journalisten har formidlet nylig, ofte handler om midlertidig ansatte som er skuffet over ikke å ha fått fast stilling.

Kringkastingssjefen om lufting:
– Hvor er de konkrete sakene?

Sier til Medier24 at historiene han ser, ofte handler om skuffelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kommenterte Journalistens pågående søkelys på NRKs bruk av midlertidighet, da han stilte opp i et podkastintervju hos Medier24 publisert torsdag.

Journalisten har formidlet historier fra tidligere og nåværende NRK-ansatte, blant annet deres opplevelse av å bli «luftet»; at de ikke får fornyet kontrakter når det nærmer seg tre- eller fireårsgrensen som tilsier fast ansettelse, men gjerne kan bli hentet inn igjen etter en periode.

Eriksen fastholder budskapet som tidligere har kommet til Journalisten fra organisasjonsdirektør Olav Hypher: At lufting foregår i liten grad i NRK.

– Jeg fornemmer at mange ser på at midlertidige har en rett til fast jobb og i den grad en midlertidig kontrakt blir avsluttet, så kalles det lufting. Det er jo ikke tilfellet. Midlertidige kontrakter er midlertidig og kan avsluttes, påpeker kringkastingssjefen.

Videre sier han at man ikke skal ha det sånn i NRK at vikarer får beskjed om at de har gjort en kjempejobb i to år, men at de bare må litt ut før de kan komme inn igjen.

På spørsmål om historiene som tilsier at slikt faktisk skjer, svarer Eriksen med å etterlyse konkrete saker:

– Jeg hører det, men så spør jeg: Hvor er de konkrete sakene? Jeg skjønner at folk er skuffa om de ikke får faste jobber. Men de som lar seg intervjue hos dere eller i Journalisten om dagen, det er historier som gjør inntrykk og som jeg leser, men som ofte handler om en skuffelse over å ikke ha fått fast jobb etter å ha vært midlertidig en stund.

Har du tips eller innspill til temaet, eller om du har jobbet som midlertidig eller vikar i NRK eller andre redaksjoner, ta gjerne kontakt med journalist Guro Flaarønning: e-post gf@journalisten.no eller telefon/Signal 91641859.

Powered by Labrador CMS