Mediefolk:

Etter nesten 25 år som generalsekretær i LLA, ønsker Rune Hetland nå avløsning. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

Rune Hetland går av som generalsekretær i LLA

Ønsker å trappe ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rune Hetland har varslet styret i Landslaget for lokalaviser (LLA) at han ønsker avløsning som generalsekretær, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Hetland, som har vært generalsekretær siden november 1994, kommer til å fortsette som rådgiver i redusert stilling.

– Siden han fikk jobben, har lokalavisene i landet opplevd store løft. Ikke minst har respekten og rammevilkårene til lokalavisene blitt løftet disse 25 årene, noe Rune skal ha en stor del av æren for, sier Tomas Bruvik, styreleder i LLA, ifølge pressemeldingen.

– Selv vil han nok fremheve den store satsingen LLA har hatt på kurs og kompetanse, ikke minst på landsmøtene, som viktig for det kvalitetsløftet som har vært i lokalavisene. Statusen er kraftig hevet, og i dag er lokalavisene stolte over å kalle seg lokalavis. Slik har det ikke alltid vært, fortsetter Bruvik.

Styrelederen trekker også fram arbeidet med nullmoms.

– Uten hans innsats hadde neppe momsfritaket kommet, så det er ikke bare lokalavisene, men hele Medie-Norge som skylder Rune en stor takk for dette, sier Bruvik.

– For LLA er det viktig at Rune vil fortsette i organisasjonen. Kunnskapen hans må føres videre til en ny generasjon, og hans innsats er avgjørende viktig også framover i det pressepolitiske arbeidet, legger styrelederen til.

Stillingen som generalsekretær vil til å bli lyst ut om kort tid, melder LLA.

Powered by Labrador CMS