Lars Helle. Foto: Birgit Dannenberg

Fotografene får svi

Dagbladets fotoavdeling kan bli halvert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Fotojournalisten.no ligger det an til å bli en betydelig nedbemanning i Dagbladets fotoavdeling. Dette får de bekreftet av konstituert sjefredaktør Lars Helle.

Ansatte informert

Administrerende direktør Terje Wibe sa mandag til Journalisten at ledelsen er i ferd med å informere om bemanningssituasjonen internt i Dagbladet.

Etter det Journalisten kjenner til, fikk de berørte avdelingene beskjed om mulige endringer mandag ettermiddag. Ledelsen er ifølge våre kilder ennå ikke helt ferdig med å avklare om de nye bemanningsrammene for avdelinger og redaksjonelle grupper vil tvinge fram oppsigelser. Det er fortsatt mulig at det blir innkalt til såkalte «15-1-møter», drøftingssamtaler med ansatte som risikerer å miste jobben.

Etter det Fotojournalisten opplyser, er det klart at nedbemanning vil ramme fotoavdelingen spesielt hardt. Desken er etter det Journalisten forstår den andre avdelingen som er særlig utsatt, etter at avisa i løpet av vinteren har sluttført nedbemanningen blant skrivende journalister uten å si opp noen.

Lars Helle sier at det trolig vil bli rundt ti fotografer igjen i fremtiden. I dag er 18 årsverk tilknyttet avdelingen.

Avventer omorganisering

Ledelsen vet i dag ikke hvordan fotogruppa skal organiseres. Det er mulig at de gjenværende fotografene blir tilknyttet andre avdelinger i avisa og at fotoavdelingen legges ned.

Lars Helle overlater ifølge Journalistens kilde omorganiseringen til den nye sjefredaktøren, så eventuelle endringer blir satt på vent.

Powered by Labrador CMS