Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen er glad for å få nok et LO-forbund inn på eiersiden. Foto: Birgit Dannenberg
Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen er glad for å få nok et LO-forbund inn på eiersiden. Foto: Birgit Dannenberg

Nok et LO-forbund kjøper seg inn i Klassekampen

Fellesforbundets forbundsstyre vedtok tirsdag å gå inn med en eierandel på 5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

LO-forbund har dermed kontroll på mer enn en firedel av aksjene i den riksdekkende dagsavisen. Fellesforbundet er LOs nest største forbund. Fra før eier det største forbundet, Fagforbundet, 15 prosent i Klassekampen. Industri Energi har 5 prosent av aksjene i avisselskapet, mens El Og It Forbundet har en aksjepost på 1,05 prosent.

Beslutningen i Fellesforbundets forbundsstyre er en oppfølging av vedtak gjort på landsmøtet i oktober. I begrunnelsen for vedtaket sa Fellesforbundets representantskap følgende i sin innstilling til landsmøtet:

«Det er ikke noe mål for Fellesforbundet å gå ytterligere inn på eiersiden av Klassekampen utelukkende med sikte på å bli en strategisk eier i avisa. Det er derimot viktig for forbundet å støtte en riksdekkende dagsavis som har fokus på norsk arbeidsliv og fagbevegelse, og som har en profil som bringer fram saker fagbevegelsen er opptatt av».

Fellesforbundet sier de vil «være tjent med at Klassekampen er sterk nok til å overleve i dagens utsatte avismarked, og at den fortsatt kan formidle fagbevegelsens utfordringer og politikk.»

– Vi takker og bukker. Dette var svært gledelig, sier Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen i en kommentar på sin FB-side.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS