Lønnsdiktat i Telemarksavisa

Journalistene mener 4.000 kroner lokalt er «lusent».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Så sent som 2. september ble Telemarksavisa (TA) kåret til Årets avis blant papiravisene i gamle A-pressen. Etter kåringen tenkte nok redaksjonsklubben at de hadde gode kort på hånden i det lokale lønnsoppgjøret.

Men langt ifra. Nylig ble det klart at redaksjonsklubben ble møtt med lønnsdiktat fra ledelsen. Kravet fra klubben var 10.000 kroner. Tilbudet fra ledelsen var 4.000. Ledelsen var villig til å akseptere et nytt krav fra klubben på 6.000 kroner, men det sa de 40 klubbmedlemmene blant nei til på et møte.

Klubbleder Ørnulf Hjort-Sørensen betegner lønnsdiktatet som lusent og puslete.

– Folk er veldig skuffa. Oppgjøret var usedvanlig tassent, som vi sier her i Grenland. TA blir trukket fram som en suksesshistorie, vi har vunnet opplagskampen mot Varden og vi holder på lesertallene. Da er folk forbanna på at jobben vår blir lite verdsatt, sier Sørensen.

– Hvorfor kunne dere ikke godta 6.000 kroner?

– Vi var villige til å fire på 10.000 kroner, men vi ville ta igjen etterslepet vi har hatt i TA i mange år.

– Tenker dere ikke på de dårlige tidende i bransjen?

– Økonomien i TA er noenlunde i orden. Avisa har en solid egenkapital og går mot overskudd i år. Vi skjønner at det blir ruskete i bransjen fremover. Men vi har vist at vi gjør en kjempejobb. Dette er småpenger, og det hadde vært fint med et klapp på skulderen, sier klubblederen.

Administrerende direktør Dag Reiersen sier at de tok i bruk bedriftens styringsrett da det viste seg av avstanden mellom partene var stor til å oppnå enighet. Avstanden mellom partene på 4.000 kroner er i sum 160.000 kroner for de 40 klubbmedlemmene. Men Reiersen sier han må se på hele virksomheten.

– Vi sitter ikke bare med 40 medlemmer i NJ. Vi skal også forhandle med andre som Parat og Handel og Kontor. De har de samme kravene, sier Reiersen.

Han sier at ledelsen ga det samme som redaksjonsklubben i Varden har akseptert.

– Vi sammenligner oss med det nærmeste. Det kommer klubbene alltid med under forhandlingene.

– Hvordan er økonomien i TA?

– Etter omstendigheten bra. Vi har lav driftsmargin, men holder oss på pluss-siden. Og det er en krevende annonsesituasjon. Det ligger an til overskudd i år.

Powered by Labrador CMS