Magne Storedal har tidligere vært ansvarlig redaktør i Romerikes Blad og Avisa Oslo.

MEDIEFOLK:

Magne Storedal blir redaktør i Hadeland

– Jeg er sikker på at vi kan få gjort mye spennende sammen i den tiden jeg skal være der, sier påtroppende eneleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magne Storedal (64) er konstituert som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Hadeland ut 2023, skriver Amedia i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven i en tradisjonsrik og viktig avis i et flott område, sier han i pressemelding.

Storedal ble brått kastet som redaktør i Avisa Oslo i september 2022, noe som skapte sjokk og sinne i redaksjonen. Det hele endte med at Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl måtte beklage prosessen. Resultatet ble at Storedal gikk over i en ny stilling som leder for et nytt utviklingsprogram for journalister i Amedia.

Storedal har tidligere vært ansvarlig redaktør i Romerikes Blad , og har også bakgrunn fra Dagens Næringsliv og VG, der han har hatt ulike lederroller.

– Avisa er en solid og respektert merkevare i sitt dekningsområde, og har en dyktig og kompetent redaksjon. Jeg er sikker på at vi kan få gjort mye spennende sammen i den tiden jeg skal være der, sier Storedal.

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen er svært glad for at Magne Storedal kunne påta seg rollen i Hadeland for resten av året, slik at avisas styre får bedre tid til å rekruttere en ny leder på permanent basis.

Nåværende redaktør, Line Ramsrud, slutter 31. mars, og fra 1. april tar Storedal over stafettpinnen.

– Magne er en svært erfaren avismann, og har gjennom sine lederroller i norske aviser vist hva han står for av redaksjonell kvalitet og kraft. Han er nyskapende og engasjert og har stor integritet. Jeg er helt trygg på at vi har gjort et godt og riktig valg når vi har fått ham til å sette seg i redaktørstolen, sier Fritsvold Nilsen.

Powered by Labrador CMS