Jens Stoltenberg. Foto: Kathrine Geard

Mannen mediene elsket

Jens Stoltenberg har gjeninntatt tronen som landets mest omtalte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Samfunnsbarometer som analysebyrået Retriever utarbeider månedlig, viser at landets statsminister er tilbake i toppen målt i medieomtale.

Ferie

Gjennom sommeren har politikerne mer fri fra medieomtale enn ellers i året. I juli ga Tour de France mest oppmerksomhet.

Da lå Thor Hushovd på toppen av samfunnsbarometeret med 5682 artikler i norske medier der navnet hans var nevnt. Knappe 900 artikler bak havnet Kurt Asle Arvesen, med omtrent like lang avstand ned til George W. Bush.

For utenriksinteresserte kan det være av interesse at Radovan Karadzic klatret 817 plasser på lista i juli til en 5. plass og omtale i 3247 artikler. Den ettersøkte krigsforbryteren ble pågrepet i Beograd 18. juli. Barack Obama måtte nøye seg med en 6. plass.

OL-effekten

Men det var i juli. I OL-måneden august troner likevel ikke OL-deltakerne på pallen. Der, øverst, står landets statsminister med 4668 artikler. Like bak er det amerikanske presidentkandidater og en avtroppende president som får gleden av litt mindre edle metaller. Obama omtales i 4359 artikler mens Bush havner like bak 4030 artikler.

Første navn som har vunnet edelt gull er OL-mester Gro Hammerseng med 3700 artikler. Trener Marit Breivik kommer to plasser bak. De doble olympiske mesterne Olaf Tufte og Andreas Thorkildsen fikk henholdsvis 3262 og 3222 omtaler.

Bratt klatring

Det går som kjent både opp og ned i verden. Karadzic falt straks ut av topplisten og endte med omtale i færre enn 1000 artikler i august.

Mens Gerhard Heiberg fikk 15 dager i rampelys. 1366 artikler omtalte den tidligere LOOC-sjefen, som klatret fra 879. til 68. plass.

Powered by Labrador CMS