Svein Tore Bergestuen på Arbeiderpartiets landsmøte tidligere i år. Her med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.com

Svein Tore Bergestuen blir Hadia Tajiks rådgiver

Bytter ut jobb i konsulentbransjen med politikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da relativt nyvalgte Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik nylig spurte Bergestuen om å bli hennes politiske rådgiver, klarte han ikke si nei. Da hadde Bergestuen vært medlem av Arbeiderpartiet i noen måneder. Han står også på partiets liste til høstens kommunevalg i Asker kommune.

Grunnsyn

– Det var en erkjennelse av at når jeg støtter Arbeiderpartiet i sak og mål og visjoner var det like greit å melde seg inn, sier Bergestuen til Journalisten.no.

Han gleder seg til jobben som politisk rådgiver og begrunner det med at han alltid har delt Arbeiderpartiets grunsyn.

41-åringen har erfaring som reporter i TV 2 i 1995 før han ble programleder for Sytten tretti på P4 i år 2000. Han har også jobbet redaksjonelt i TV Norge, Kanal24 og Ny Tid.

I 2007 skiftet han beite da han gikk til jobben som informasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese. Fra 2010 til i fjor var han kommunikasjonsdirektør i TVNorge. Da gikk han til jobben som seniorpartner i konsulentselskapet Varde Hartmark.

Ap-sympatisør

Bergestuen er også brukt som programleder under kveldsshowet på gravekonferansen Skup. I år gjestet statsminister Erna Solberg konferansen der hun blant annet ble utspurt om når justisminister Anders Anundsen måtte gå.

– Det tror jeg enhver journalist hadde gjort. Som Arbeiderparti-sympatisør hele livet uten å snakke høyt om det så har jeg aldri hatt problemer med å håndtere journalistrollen. At jeg har stemt Arbeiderpartiet hele livet har aldri påvirket min journalistrolle vil jeg påstå, sier Bergestuen.

– Så Arbeiderparti-politikerne slapp ikke lettere unna under tiden din i 17:30?

– Nei, for jeg var ikke noen Ap-politiker. Jeg hadde et politisk standpunkt som alle andre mennesker som er journalister har, men som de ikke tilkjennegir. Jeg tror mine intervjuobjekter kan skrive under på, både på høyre og venstre side at jeg har behandlet alle like skarpt eller like lett etter hvordan situasjonen har vært.

Hadia Tajik karakteriserer overfor VG Bergestuen som en som er faglig sterk og erfaren fra strategi, kommunikasjon og ledelse.

Bergestuen begynner i den nye jobben 1. juni.

Powered by Labrador CMS