Ingunn Nordli. Foto: Birgit Dannenberg

Nulloppgjør i Aller

Avsto fra lønnsforhandlinger for å slippe flere nedbemanninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Allergruppen måtte i vår kutte bemanningen med 70 årsverk for å få ned kostnadene med rundt 130 millioner kroner. Nå har den danskeide ukebladkjempen vært gjennom årets lønnsoppgjør med medlemmene i redaksjonsklubben.

– Vi har som en solidaritetshandling avstått fra lokale lønnsforhandlinger fordi vi nettopp har vært i en nedbemanningsprosess og gjerne vil slippe å havne i en ny slik situasjon. Denne handlingen skal vektlegges under neste års forhandlinger, sier leder Ingunn Nordli i redaksjonsklubben i Aller.

Proffe

Administrerende direktør Roger Hansen forteller at han synes det er veldig positivt at ledelsen og klubben har fått til en åpen dialog gjennom det siste året. Spesielt med tanke på utfordringer som nedbemanningen. Hansen håper på at bedriften kan gjengjelde de ansattes initiativ.

– Så får vi se om det utvikler seg slik at vi kan gi et løft senere. Jeg er veldig glad for at de gjør slikt og at de er veldig proffe i holdningene sine.

Allergruppen har også valgt å videreføre ordningen hvor de ansatte får to ekstra fridager knyttet opp mot påsken og julen.

– Med større press på de ansatte etter nedbemanning, er behovet for fritid også større.

 

Powered by Labrador CMS