Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

VG setter opp prisen

Et knapt halvår etter at løssalgsprisen ble satt opp på hverdager, gjør VG helgen litt dyrere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG skal spare inn 75 millioner kroner på bunnlinjen neste år. Innsparingene fordeler seg på kostnadskutt på 35 millioner og prisøkninger anslått til 40 millioner kroner.

Dyrere helg

Magasinleserne til VG på lørdager må belage seg på to kroner i prisøkning. VG på lørdag får løssalgspris på 17 kroner. Dagbladet koster 20 kroner lørdager.

Også på fredag skal prisen økes ettersom dagen vil få magasiner på egen rygg fast. Personal- og informasjonsdirektør Øyvind Næss forklarer at det vil være snakk om forskjellige temaer i magasinene fra uke til uke. Så langt har VG hatt både bil- og motemagasiner på fredagene.

Med magasiner på fredagene økes prisen fra dagens 11 kroner til 15 kroner.

Satser på AFP

Næss forklarer at det ikke vil være snakk om nedbemanning i form av oppsigelser i sluttpakker i første omgang.

– Det som er realiteten er at vi har en del ubesatte stillinger, både i redaksjonen og merkantile avdelinger, som vi lar være å ansette noen i. Og så har vi en runde med tilbud om gavepensjon til 21 ansatte. Vi vil se an responsen, og så vil vi vurdere hvordan situasjonen utvikler seg.

Direktøren forklarer at VG ikke er blitt fullt rammet av uroen i reklamemarkedet som følge av finanskrisen. Ifølge Schibsteds rapport fra tredje kvartal falt VGs driftsinntekter med 1 prosent som følge av svikt i reklamesalget. Driftsoverskuddet falt år mot år med 10 prosent i tredje kvartal og endte på 96 millioner kroner.

Opplagssituasjonen i VG er mer foruroligende. Per tredje kvartal hadde VG mistet over 23.000 eksemplarer fra opplaget sitt, et daglig brutto inntektstap på over en kvart million kroner.

Mindre reise og overtid

I alt arbeider det 445 mennesker i mediehuset VG, 350 av dem i papiravisen. Som mange andre mediebedrifter som kutter på kostnadssiden, tar VG tak i overtid og reising for å komme i mål med kostnadskuttene på 35 millioner.

– Ja, det ligger inne i de millionene. Det vi gjorde var at alle avdelingsledere gikk gjennom sine budsjetter etter at førsteutkastet ble presentert, og de kom selv med forslag til innsparinger. Og der ligger det blant annet reiser og overtid.

I forrige uke brøt lønnsforhandlingene i VG Nett sammen, og ledelsen ga de ansatte lønnsdiktat.

Powered by Labrador CMS