Lars Helle. Foto: Kathrine Geard

Dagbladet i dialog med Røkke

VG beklaget oppslaget om Røkke og Mia Gundersens sengekos. Hos Dagbladet drøftes det fortsatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG valgte i dag å beklage sitt oppslag tidligere i år om at Kjell Inge Røkke og Mia Gundersen skal ha hatt en natt sammen.

Privatliv

Oppslaget var basert på Gundersens selvbiografi.

– Jeg synes ikke det har noe for seg å holde en konflikt gående som gjelder menneskers privatliv, sier sjefredaktør Bernt Olufsen i VG.

Da Journalisten var i kontakt med sekretariatet i Pressens Faglige Utvalg hadde Røkke ikke trukket sin klage på avisen, men Olufsen forklarer at det er en del av den minnelige ordningen at klagen skulle trekkes når unnskyldningen sto på trykk.

I dialog

Også Dagbladet slo opp den pikante historien på sin forside samme dagen under tittelen «Mia Gundersen gikk til sengs med Kjell Inge Røkke».

Avisen har så langt ikke kommet fram til hva den vil gjøre overfor Kjell Inge Røkke. Etikkredaktør Lars Helle forklarer at avisen er i dialog med milliardæren.

– Vi får vi se hvor den fører, men jeg kan ikke si mer enn det.

Helle sier til Dagbladet.no at han håper det vil komme noe nytt i saken senere i dag. Overfor Journalisten ønsker ikke etikkredaktøren å fortelle hvordan stemningen i forhandlingene med Røkke er.

– Jeg vil ikke karakterisere i det hele tatt. Men Dagbladet har ikke noe behov for å få saker inn for PFU, sier han.

Dagbladet.no ga saken overskriften «Vi sov i samme seng, og litt kyssing ble det». Også nettutgaven er klaget inn for PFU.

Powered by Labrador CMS