Klassekampens Bjørgulv Braanen vil gi Adresseavisa konkurranse under lokalvalgkampen. Foto: Birgit Dannenberg

Klassekampen dekker valget i Trondheim

Og det kan utvides til et fast kontor, forteller Braanen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra midten av august og en måned fram sender Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen journalistene Mimir Kristjansson og Ida Søraunet Wangberg til Trondheim for å dekke valget derfra.

Med det skal avisen dekke valget med et annet ståsted enn bare Oslo.

– Og så er Trondheim veldig spennende politisk, sier Braanen.

Gir konkurranse

Ifølge redaktøren har Nationen vært greie og leid ut kontorplass til Klassekampen mens de i byen, slik at journalistene slipper å sitte på hotellrommet og arbeide.

Det skal ikke være snakk om noe samarbeid utover kontorplassene. Men egne politiske møter kan det derimot være snakk om å arrangere i byen.

– Vi får se. Det er morsomt å være i Trondheim fordi Adressa har monopol der, og selv om vi ikke kan gi dem neck-on-neck-konkurranse, så blir det likevel konkurranse.

Braanen viser også til det politiske miljøet og karakteriserer Trondheim som utstillingsvinduet til de rødgrønne. Dette er også et argument for å legge dekningen til byen.

Eget kontor

Det er ikke sikkert at Braanen vil la det stoppe med valgdekningen. Redaktøren sier at han er på søken etter journalister i byen som kunne tenkt seg å jobbe for Klassekampen i byen.

– Vi snuser på litt lenger sikt å opprette et kontor eller en journaliststilling i Trondheim. Så dette blir en test på hvordan det fungerer. Vi føler det vil gjøre avisen bredere og mer interessant med et tyngdepunkt andre steder. Langsiktig kunne vi tenkt oss enda flere kontorer, sier Braanen og understreker at det avhenger av økonomien.

I beste fall kan avisen ha en person på plass over nyttår, dersom Braaen finner den rette.

Powered by Labrador CMS