Libanons justisminister vil straffeforfølge den libanesiske avisen Al-Diyar og redaktøren Charles Ayyoub, for kritikk av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman (bildet). Foto: Reuters / NTB scanpix

Libanesisk redaktør risikerer fengsel for Saudi-kritikk

Vil straffeforfølge en avisredaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Libanons justisminister Selim Jreissati vil straffeforfølge en avisredaktør som har kritisert Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Charles Ayyoub, som er redaktør og utgiver av den libanesiske avisen Al-Diyar, anklaget i en kommentar Mohammed bin Salman for å være ansvarlig for drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi og for drap på sivile i Jemen.

Redaktøren oppfordret i tillegg den saudiarabiske ambassadøren til å forlate Libanon, og han omtalte kronprinsen og ambassadøren som «bikkje» og «gris».

Jreissati har nå bedt påtalemyndigheten om å straffeforfølge redaktøren og avisen, som ifølge ham har brutt libanesisk lov og skadet landets forhold til Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia er nær alliert med en av de mest sentral politiske blokkene i Libanon og har gitt omfattende økonomisk støtte til landet.

Powered by Labrador CMS