Canada: Offentlig høring om Muhammed-karikaturene

Grunnleggeren av det konservative magasinet Western Standard, må i disse dager forsvare seg for menneskerettighetskommisjonen i Alberta for å ha gjengitt Muhammed-karikaturene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den 16. Februar 2006 gjenga den kanadiske Western Standard kopier av de mye omtalte Muhammed-karikaturene som illustrasjoner til en sak om karikaturstriden.

Syed Soharwardy fra Islamic Supreme Council of Canada svarte med å ta saken til politiet, uten hell, og deretter klage den inn for Alberta Human Rights Commission med bakgrunn i den kanadiske menneskerettighetslovgivningen. Edmonton Muslim Council har også påklaget det samme forholdet, og den 11. Januar åpnet høringene i saken.

Ezra Levant, Western Standards utgiver, er tidligere advokat og politisk aktivist. Han blogger om høringene her. I et brev til Western Standards lesere skriver han at magasinets advokater er sikre på å vinne saken, men at det vil bli dyrt for et lite magasin som hans. Levant mener videre at dette er misbruk av menneskerettighetloven med den hensikt å straffe magasinet og skremme andre medier fra å gjøre noe tilsvarende i fremtiden.

I Danmark vant Jyllandsposten i oktober 2006 en sak syv muslimske organisasjoner hadde anlagt mot avisen fordi avisen publiserte karikaturene.

Powered by Labrador CMS