Egmont:

Klubben håper det skal bli en løsning innomhus for alle som ikke har søkt sluttpakken
Klubben håper det skal bli en løsning innomhus for alle som ikke har søkt sluttpakken

Sju kan få sparken

Seks journalister og en grafiker uenige i Egmonts vurdering av kompetansen deres. Sa nei til sluttpakke og risikerer oppsigelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egmont Publishing skal redusere bemanningen med 45 ansatte. Søndag 11. mai gikk fristen ut for å søke sluttpakke for dem mediehuset mener mangler kompetansen de vil ha med seg videre. Onsdag startet drøftingsmøtene med redaksjonsklubben.

– Vi fikk forelagt en liste på sju personer. Disse er uenige i den vurderingen som er gjort, og har derfor ikke søkt om sluttpakke, sier klubbleder Alexander Berg i Egmont Publishing.

Klubbleder Alexander Berg jr.
Klubbleder Alexander Berg jr.

Ønsker løsning innomhus

Han forteller at mens møtet på onsdag handlet om listen som sådan, så vil løpet fremover gå ned på personnivå. Det betyr individuelle drøftinger for den enkelte. Hvis partene ikke kommer til enighet i disse drøftingene,  kan det kunne komme til oppsigelser.

– Hvordan ser du på forhandlingene fremover?

– Jeg håper virkelig at vi finner en løsning for alle. Det er nå så få igjen at det må kunne gå an. Med en løsning mener jeg at de fortsatt har en jobb på huset her. Det er klubbens utgangpunkt. Det er få igjen, og det skjer endringer og vil skje endringer. Her må vi kunne være kreative og være løsningsorientert.

Les hele Journalistens dekning av Egmont

I tillegg til de seks journalistene som ikke har søkt sluttpakke er det en grafiker som heller ikke har godtatt Egmonts vurdering. Berg mener at det også bør gå å finne løsninger for grafikeren innomhus.

– Vi har gitt tilbakemelding på hva vi synes er hensiktsmessig nå, siden vi sitter igjen med så få. Og så håper vi ledelsen også ser poenget i det, slik at vi slipper unna oppsigelser. Det er aldri noe hyggelig, hverken for bedriften eller den enkelte.

– Hvor lang tid er det satt av til forhandlinger?

– Målsettingen er at vi skal være ferdig innen utgangen av mai. Det er planen som tidligere er lagt. Og så får vi se hvordan det går. Vi er som nevnt innstilt på at dette må vi klare løse internt på huset.

Som forventet

Prosjektleder for nedbemanningen i Egmont, redaktør og direktør Kjersti Mo, svarer slik i tekstmelding på spørsmål om det går mot oppsigelse for dem som ikke har søkt:

– Vi er heldigvis i mål med frivillige løsninger for de aller fleste nå. De gjenstående vil bli innkalt til individuelle drøftinger.

Hun skrive videre at antall sluttavtaler er omtrent som forventet. Utfallet av drøftingene mener hun det er for tidlig å si noe om ettersom de berørte ennå ikke er innkalt til møter. 

Powered by Labrador CMS