Iver Waldahl Lillegjære hadde siste dag som reporter og programleder i Nea Radio torsdag 31. august.

Nedbemanning i Nea Radio – journalist på Røros tar sluttpakke 

Den «dype og etterrettelige nyhetsrøsten» Iver Waldahl Lillegjære forlater jobben.

Publisert Sist oppdatert

Lokalradioaktøren Nea Radio har stått i en nedbemanningsprosess det siste året, og den siste ansatte som tar sluttpakke i denne omgang hadde sin siste arbeidsdag torsdag 31. august, melder de på egne nettsider.

Iver Waldahl Lillegjære har hatt arbeidssted ved Nea Radios kontor i Røros, og er ifølge radioen kjent som «den dype og etterrettelige nyhetsrøsten i lokalnyhetene og nyhetsmagasinet Trøndelag i dag».

– Det er trist å måtte slutte i Nea Radio. Det har vært en interessant periode med mange spennende saker, hvor vi har vært med på å sette dagsorden for nyhetene i Trøndelag. Samtidig har Nea Radio vært gjennomført profesjonell og rydding i en vanskelig nedbemanningssituasjon, sier Lillegjære i artikkelen.

Det siste året har lokalradioselskapet med kontorer på Stjørdal, Røros, Holtålen og Selbu nedbemannet med 3,1 årsverk i redaksjonen.

Selskapet har opplevd nedgang i inntetker, særlig fra radiobingovirksomhet, etter koronapandemiperioden.

– Det har vært en tøff prosess for alle – vi er en liten nyhetsredaksjon og har ingen å miste. Jeg skulle veldig gjerne hatt med Iver videre. Han er en god kollega og en utrolig dyktig og etterrettelig journalist, sier redaktør i Nea Radio, Karin Jegtvik, til eget nettsted.

Powered by Labrador CMS