Hanne Farestvedt tok sluttpakke og forlot Bergens Tidende i vår. Nå er hun over i kommunikasjonsbransjen, etter å ha fått jobbtilbud fra Bergen kommune mens hun ferierer i Spania. Foto: Privat

Hanne Farestvedt fikk jobben som 200 søkte på

Ble forskrekket over antallet søkere, men feiret med en ekstra sangria på ferie i Spania da jobbtilbudet kom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidlig i sommer søkte Bergen kommune etter en ny kommunikasjonsrådgiver. Responsen var over all forventning, sammenliknet med tilsvarende utlysninger tidligere. Ikke minst fra lokale journalister. Da søknadsfristen var ute 20. juni var det kommet inn hele 197 søkere på stillingen. Så mange som 51 av søkerne oppga at de var journalister, eller drev med nært beslektede virksomheter.

Les også: 200 søkte på kommunikasjons­jobb i Bergen - blant dem 50 journalister

Hanne Farestvedt (49) ble innstilt til jobben. Hun befinner seg på ferie i Sør-Spania for tiden og fikk den hyggelig beskjeden fra Bergen kommune fredag.

 Jeg tok ikke betenkningstid da jeg fikk tilbudet. Og det ble en ekstra sangria, forteller hun og legger til:

 Dette blir spennende.

Lang fartstid

Farestvedt har solid redaksjonell fartstid, fra hun startet som frilanser for Bergensavisen (BA) i 1994. I 1995 ble hun fast ansatt i BA, og sto på der til 2007. Etter ni måneder i kommunikasjonsbyrået Cox Bergen ble det vikariater på desken i Bergens Tidende (BT) fra 2008 til 2011. Da fikk hun fast ansettelse i BTs kulturredaksjon, med ansvaret for Bergenpuls-seksjonen.

I vinter og vår gjennomførte BT en ny omstillingsrunde. Den samlede nedbemanningen i redaksjonen endte på 26 årsverk. Farestvedt var blant journalistene som søkte og fikk innvilget sluttpakke. Hun sluttet i BT i mars og har i sommer jobbet i tre måneder som journalistvikar hos NRK Hordaland, der hun var ferdig i august.

 Da var det endelig tid til ferie.

Se Journalisten.nos dekning av Bergens Tidende

Ble forskrekket

I mellomtiden bestemte hun seg for å søke på den ledige kommunikasjonsjobben i kommunen. Farestvedt forteller at hun ble litt forskrekket da hun leste på Journalisten.no i sommer at det var rundt 200 søkere, hver fjerde av dem med journalistbakgrunn.

 Det var mange sterke søkere på den listen.

– Hva var avgjørende for deg da du bestemte deg for å søke på jobben?

– Det var en kombinasjon. For det første at arbeidsmarkedet for journalister er trangt og at jeg derfor - da jeg gikk ut av BT - måtte utvide perspektivet mitt også til andre typer jobber. Samtidig var stillingsutlysningen interessant, ut fra den bakgrunnen jeg har. Den nye jobben innebærer både skriving, fotografering og andre ting som jeg kan. Men det er også nye sider for meg ved jobben, så dette er spennende.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din: 

 

Bekymret for journalistene

Informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune var naturlig nok godt fornøyd med at så mange søkte på stillingen. Samtidig uttrykte hun bekymring over at så mange journalister er på jobbjakt.

Hille oppfattet at det store antallet journalistsøkere avspeilet det vanskelige markedet i mediebransjen i dag. Den lokale bransjen i Bergen er som i andre norske byer preget av usikkerhet og nedbemanning.

– Det er med bekymring vi registrerer at det ser ut til å være et veldig tøft arbeidsmarked for journalistene. De og deres redaksjoner spiller en veldig viktig rolle i samfunnet. Det er de som skal passe på at vi i kommunen forvalter fellesskapets ressurser på en riktig måte, sa Hille til Journalisten.no da vi omtalte saken 14. juli.

Også Farestvedt tar de mange søkerne med journalistisk bakgrunn som et utslag av at det er spesielt trangt på dette arbeidsmarkedet for tiden.

Ville gjøre noe nytt

– Føler du vemod når du nå forlater journalistikken?​

 Både ja og nei. Jeg har vært journalist i over 20 år, har hatt det veldig gøy og gjort mye spennende. Samtidig var dette en fin anledning til å gjøre noe helt nytt. Jeg er utrolig positiv til å få muligheten til det, samtidig som mange av arbeidsoppgavene er gjenkjennelige. Jeg får brukt mye av det jeg kan fra før, og i lys av det er den nye jobben perfekt.

– Hvilke utfordringer ser du?

Bergen kommune er jo en av de viktigste samfunnsaktørene i Bergen, med mange ansatte og et viktig samfunnsoppdrag. Så jeg regner med at læringskurven blir bratt. Det liker jeg.

Powered by Labrador CMS