Fristen for å søke sluttpakker i Dagbladet er satt til 14. dresember.

Dagblad-klubben: - Andelen midlertidige kan være ulovlig

26 ansatte i redaksjon og produksjon skal kuttes, ifølge DN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en intern e-post skriver redaksjonsklubben i Dagbladet at en stor andel av de midlertidige arbeidsforholdene i redaksjonene i mediehuset kan være ulovlige, melder Dagens Næringslivs nettutgave torsdag.
 
Ifølge dn.no skal administrerende direktør i Aller Norge, Dag Sørsdahl, i møter med de ansette i Dagbladet torsdag ha informert om at 26 ansatte fra redaksjonen og produksjonen og 13 i kommersiell avdeling skal kuttes. Sluttpakkene blir på mellom seks og elleve måneder - avhengig av ansiennitet, med søknadsfrist 14. desember. Sørsdahl sa også at det kunne bli oppsigelser i januar, hvis innsparingene gjennom sluttpakker ikke blir tilstrekkelig kostnadsbesparende.
 
Sørsdahl ønsker ikke å kommentere ytterligere om prosessen i Dagbladet overfor Journalisten.no.
 
–  Vi har hatt et husmøte i dag hvor jeg informerte om rammene for kostnadsprosessen og bemanning. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere mer utover det som står på DN.no, sier Sørsdahl.
 
I forrige uke ble det kjent at Aller Media og Dagbladet skal gjennomføre en ny runde med økonomiske kutt. Selskapene skal spare 110 millioner, og det ble sagt at nedbemanningen vil omfatte opptil 65 årsverk. Av dem skal rundt 40 tas i Dagbladet.
 
Dn.no skriver at redaksjonsklubben i Dagbladet er uenig i ledelsens regnestykker. Dn.no siterer fra en intern e-post der fungerende klubbleder Anne Marte Blindheim skriver at bruken av midlertidige ansatte «kamuflerer» at den reelle grunnbemanningen er for lav i forhold til de mange arbeidsoppgavene i redaksjonen.
 
«Vi har ved kontroll funnet feil i listene, noe som indikerer at det trengs en gjennomgang. Ledelsens egne tall forteller at nærmere 40 redaksjonelle årsverk utføres av midlertidig ansatte.», skriver Blindheim.
 
Blindheim nøyer seg med følgende knappe kommentar til Journalisten.no torsdag:
 
– Vi registrerer at sluttpakkevinduet er åpnet, uten at vi har gitt vår tilslutning til det. Vi mener at tempoet i prosessen er altfor høyt. Når det gjelder prosessen forøvrig, er Dagbladets redaksjonsklubb fortsatt i drøftinger med ledelsen.
 
Journalisten.no har ikke oppnådd kontakt med ansvarlig redaktør John Arne Markussen i Dagbladet.
 
 
Powered by Labrador CMS