Nettavisens interne granskning av Espen Teigens saker er avsluttet.

Nettavisen ferdig med granskning av Espen Teigens saker: – Vi har ringt rundt 200 kilder

– Det er viktig at vi har hatt en grundig gjennomgang, sier nyhetsredaktør Charlotte Østby Sundberg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I februar kom det frem at journalist Espen Teigen hadde lånt penger av flere kilder han hadde intervjuet. Det kom også frem at Teigen hadde lånt penger av personer på Stortinget mens han var journalist i Nettavisen.

I tillegg kunne Nettavisen selv fortelle at en kilde fortalte at Teigen skal ha tilbudt omtale mot betaling. Teigen selv sa til avisen at han aldri, under noen omstendighet, hadde tanker om å selge journalistikk.

Få dager etter avsløringen lovet Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, at de skulle rydde opp.

Granskning avsluttet

I etterkant har Nettavisen startet en granskning av alle artikler Teigen har skrevet for dem i 2021, 2022 og 2023. Ifølge nyhetsredaktør Charlotte Østby Sundberg skal det dreie seg om rundt 210 saker.

– Vi har tatt kontakt med alle kilder for å undersøke om det har vært noen bindinger. Jeg vil anslå vi har snakket med rundt 200 personer, så det er veldig mange folk, sier hun.

Kildene fra Teigens saker har på telefon fått opplyst at Nettavisen gransker de forskjellige sakene, og fått spørsmål om hvorvidt det har vært noen kontakt med Teigen utenfor hva som kan anses som vanlig kontakt med en journalist, forteller Østby Sundberg.

– Vi har ikke funnet bindinger utover de sakene som er skrevet om fra før. Den siste saken det var snakk om var saken om at en kilde var tilbudt omtale mot betaling. Vi har ikke funnet nye nytt etter det, sier hun.

– Grundig gjennomgang

Nå har Nettavisen merket alle Teigens saker der det er funnet bindinger til kildene. Østby Sundberg forteller at hun og et par til fra redaksjonsledelsen har bidratt i arbeidet, og også klubben i Nettavisen har bistått og blitt orientert underveis.

– Det har tatt mange timer. Det tar jo noen timer å ta kontakt med alle kildene, sier hun.

På spørsmål om hvordan jobben har vært sier Østby Sundberg at de er glade for å ha gjort ferdig en grundig gjennomgang av alle sakene.

– Vår hensikt er å være mest mulig åpne overfor leserne når vi har funnet ut av at det har vært bindinger som var uakseptable.

– Vet du hvor mye arbeidet har kostet?

– Det er vanskelig å anslå. Jeg tenker at det viktige er at vi har hatt denne gjennomgangen.

Med mindre det skulle dukke opp nye opplysninger som de ikke er klar over, anser nå Nettavisen granskningen som ferdig, avslutter Østby Sundberg.

Powered by Labrador CMS