Erik Stephansen. Foto: Bjørn Åge Mossin

Facebook avlyser møte med Nettavisens redaktør

Kulturministeren vil samle norske redaktører og Facebook til felles møte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Nettavisen selv som melder at Facebook har avlyst et møte nyhetsredaktør Erik Stenphansen skulle ha på Facebooks hovedkontor i Palo Alto kommende mandag. Avisen skriver at han skulle diskutere utvikling av Instant Articles.

– Facebook oppgir praktiske årsaker til avlysningen, men det er vanskelig å ikke se det i sammenheng med det høye konfliktnivået mellom Facebook og norske redaktører, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen til eget nettsted.

Han legger til at han uansett vil reise til San Francisco for andre avtaler, og at han derfor fortsatt er åpen for å møte Facebook.

Fredag går Aftenposten kraftig ut mot en henvendelse avisen har fått fra Facebook om å fjerne det ikoniske bildet fra Vietnam av napalmjenta fra det sosiale mediet. Sjefredaktør Espen Egil Hansen henvender seg til Facebooks gründer Mark Zuckerburg og svarer at han ikke vil etterkomme kravet.

Aftenposten skriver fredag også at kulturminister Linda Hofstad Helleland inviterer Facebook og norske redaktører til et møte om ytringsfrihet og publiseringsansvar.

– Facebook må nå komme på banen og ta på alvor at de har en sterk posisjon i den norske offentligheten. Facebook er blitt en betydlig aktør i det norske mediemarkedet og jeg ønsker derfor å invitere Facebook og norske redaktører til et møte, sier Helleland til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS