NJ vant valgstrid i Amedia

Fellesforbundet gikk tapende ut av omkamp om konsernstyrerepresentasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten.no skrev i april ble det under landskonferansen blant Amedia-tillitsvalgte tidligere i år bråk mellom fagforeningene om hvem som skal representere de ansatte i konsernstyret.

Norsk Journalistlag (NJ) og Handel og Kontor hadde på forhånd inngått et valgsamarbeid. Det førte først til at Eva Stenbro fra Journalistlaget ble gjenvalgt som den ene av to konserntillitsvalgte. Fellesforbundets Marianne Østlie fikk ikke fornyet tillit, og ble erstattet av Mona Wahl fra Handel og Kontor.

Landsmøteflertallet stemte senere fram en liste over styrerepresentanter som alliansepartnerne NJ og H&K hadde lagt fram. Der var Stein Sneve på topp etterfulgt av Britt-Ellen Negård fra NJ. Bodil Werner fra H&K er på tredjeplass. Alle tre med faste styreplasser. Det ville medført at Fellesforbundet mistet sin faste representasjon i konsernstyret.

Etter landskonferansen fremmet imidlertid Fellesforbundet en ny liste, og krevde urnevalg ute i alle bedriftene. Etter å ha avklart noen formaliter rundt de to listene som de ansatte skulle stemme over ble valget avholdt ute i bedriftene i forrige uke. Nå er resultatet klart, melder valgstyret i Amedia.

Fellesforbundet tapte

De ansatte har bestemt at Bodil Werner fra Handel og Kontor, og Eva Stenbro og Britt-Ellen Nergård, begge fra NJ, skal representere dem i konsernstyret. De valgte fikk mellom 9,06 og 9,57 prosent av stemmene hver.

Inger Lise Egeland og Mona Wahl fra Handel og Kontor, Lars Døvle Larssen og Stein Sneve fra Norsk Journalistlag og Hanne Lid fra Parat Media er valgt som vararepresentanter i samme rekkefølge.

Den øverste representanten fra Fellesforbundet kom på en 9. plass med 4,91 prosent av stemmene. Fellesforbundet oppnådde dermed ingen representasjon i konsernstyret.

Det ble avgitt 6.778 stemmer under valget. Et ukjent antall stemmer har av valgstyret blitt vurdert som ugyldige, men disse ville ifølge det samme styret ikke påvirket fordelingen av roller.

Les også: Valgstrid blant Amedia-ansatte

Powered by Labrador CMS