Berit Aalborg er klubbleder i Nationen. Foto: Birgit Dannenberg
Berit Aalborg er klubbleder i Nationen. Foto: Birgit Dannenberg

Ro i Nationen

Etter flere uker med strid mellom ansatte og ledelse, er partene kommet til enighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne uken skulle redaksjonsklubbens lokalavtale i Nationen til egentlig gått ut, men etter flere uker med sterke reaksjoner fra blant andre NJ, satte partene likevel seg ned. I det dialogen tok til, utsatte sjefredaktør Mari Velsand oppsigelsen av den gamle lokalavtalen. Etter noen timer fant partene fram til en løsning alle er tilfreds med. Dermed ble en ny avtale signert. Denne trer i kraft 1. januar neste år.

Lettet

For de ansatte er det ifølge klubbleder Berit Aalborg i redaksjonsklubben en lettelse at de jevnt over ikke mister lønn som følge av at enkelte ordninger fjernes eller forandres.

– Vi er tilfreds med avtalen slik den foreligger. Vi har dermed fått beholde vårt lønnsnivå. For eksempel har vi har gått over en delvis flat modell for overtid på reiser, og fått pengekompensasjon for dette, sier klubblederen.

Aalborg forteller at man også har fjernet en gammel ordning som skal sikre at de lavest lønnede i de enkelte ansiennitetsgruppene ikke skal tjene mindre enn 90 prosent av gjennomsnittslønna i den aktuelle gruppen. Avviklingen er kompensert med et flatt beløp til dem det gjelder.

Berømmer

Nestleder Thomas Spence i Norsk Journalistlag er fornøyd med at situasjonen han tidligere har omtalt som grotesk er over.

– Vi er veldig glade for at de er kommet til enighet, og berømmer begge parter for å ha skapt et godt utgangspunkt for å bygge Nationen videre, sier Spence.

Landsstyret til NJ uttalte etter et ekstraordinært møte i forrige uke at situasjonen som da rådet var ødeleggende for avisen.

 

Powered by Labrador CMS