Foto: Birgit Dannenberg

Journalister bøtelagt for røyking

GARDERMOEN (Journalisten): Rundt 40 festglade landsmøtedelegater sørget for at Oslo Journalistlag fikk 1.500 kroner i bot for røyking på rommet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stemningen under og etter landsmøtefesten onsdag kveld var så god, at da baren stengte ved 02.30-tiden, fortsatte mange festen på diverse rom. Men det gikk galt på rom 3004, der over 40 delegater fra OJ-miljøet var samlet. Et forholdsvis høyt støynivå førte til at vakter ble tilkalt, og dermed ble det også konstatert røyking på rommet. Røyking er strengt forbudt på Choice-hotellene til Petter Stordalen, og det ble prompte utstedt en bot eller ekstraavgift på 1.500 kroner.

Pengene til Kreftforeningen

Hotelldirektør Rajko Mink bekrefter hendelsen overfor journalisten.no. Han viser til at det er oppslag om røykeforbud på samtlige rom. Det er også eget skilt med røyking forbudt på hver inngangsdør.

– Vi er meget nøye på at vi er et røykfritt hotell, og håndhever ordningen overfor alle som bryte reglene, sier Mink.

Han opplyser at halve beløpet går til Kreftforeningen mens resten dekker utgifter til luftrenser som må kjøres et døgn eller to, avhengig av hvor mye det er røkt på rommet.

OJ betaler boten

Leder i Oslo Journalistklubb, Thomas Spence, vil ikke uten videre svare på hvordan avgiften skal dekkes, men sier at det i hvert fall ikke er vedkommende som bodde på rommet som skal betale dette alene.

– Tar OJ regningen?

– Det får vi se på, kanskje spleiser vi på det, sier Spence.

Sjølie på plass

Rådgiver Tore Sjølie i NJ var selv blant nachspieldeltakerne, og sier det er fast praksis på alle Choice-hoteller at røyking er forbudt og at overtredelse straffes med en solid bot. Han har opplevd flere ganger på ulike NJ-kurs at deltakere har endt opp med en ekstraregning på grunn av røyking.

Under landsmøtefesten ble Sjølie tildelt Norges Vels medalje for 30 års innsats i NJ. Han har følgende kommentar til selve nachspielet:

– Jeg har nok i løpet av disse årene vært på nachspiel, der det har gått atskillig tøffere for seg enn her.

Powered by Labrador CMS