Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Resolusjonene

Kulturrådets tildeling av pressestøtte (utdrag)

«Landsmøtet oppfordrer Kulturrådet til å gå gjennom retningslinjene for pressestøtte, etter at de nye retningslinjene førte til at tidsskrift som Ukeavisen Ledelse ikke får støtte. Landsmøtet beklager at stemmer som har sin plass i en bred og mangfoldig offentlighet kan bli tause».

Krise og kvalitet (utdrag)

«NJs medlemmer og tillitsvalgte godtar ikke arbeidsforhold som svekker det enkelte medlems mulighet, plikt og rett til å overholde kravene og kriteriene for god journalistikk i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten».

Landsmøtet forventer at redaktørene er lojale mot sitt publisistiske ansvar og står opp mot urimelige krav fra eierne.

Landsmøtet krever at myndighetene øker og utvider dagens mediestøtteordninger for å sikre medienes evne til å utføre sitt samfunnsoppdrag også i en økonomisk krisetid».

TV Haugaland (utdrag)

«Med støtte frå MBL og NHO let TVHaugaland lærlingar innan mediegrafikk frå vidaregåande skule ta over deler av den journalistiske drifta. Samstundes vert fast tilsette journalistar permitterte. Landsmøtet meiner dette er kynisk overfor tilsette og brot på tariffavtalen. Landsmøtet krev at yrkesopplæringsnemnda i Rogaland avsluttar slike lærekontraktar. Landsmøtet i NJ krev at leiinga TV Haugaland straks ryddar opp i tilhøva.»

Tapping av egenkapital i Edda (utdrag)

«Landsmøtet i Norsk Journalistlag tar sterk avstand fra Edda Medias vedtak om å ta ut nærmere 800 millioner kroner av datterbedriftenes egenkapital i konsernbidrag i forbindelse med årsregnskapene for 2008. Denne kapitalen er bygget opp gjennom flere tiår som et sikkerhetsnett for dårlige tider.»

Powered by Labrador CMS